La defensa italiana aparta Espanya de la final del mundial (6-8)

La bona defensa italiana, amb el porter Marco del Lungo esplèndid, i la ineficiència d’Espanya en les accions de superioritat (3/13), amb diversos pals i dèficit de bons llançaments picats, l’han condemnat a la derrota en la primera semifinal de la competició masculina de waterpolo del mundial de Doha: 6-8 (1-1, 1-3, 1-2 i 3-2). Espanya lluitarà dissabte contra França (09.30 h), que va caure per 17-16 davant de Croàcia en els penals (11-11 i 6-5), per revalidar el bronze del mundial anterior. Itàlia, que lluitarà pel títol davant de Croàcia, es revenja de la derrota que li va infligir l’equip estatal en la semifinal de l’europeu el gener passat precisament amb una exhibició defensiva.

El primer quart s’ha acabat amb empat a un gol –gols de Larumbe i Condemi–i predomini de les defenses i els porters, amb Unai Aguirre molt inspirat sota els pals. En el segon, però, Itàlia ha signat un parcial d’1-3 –Munárriz ha marcat amb un gran parabòlic i Velotto, Di Fulvio i Fondelli, de penal, han replicat pels transalpins–exhibint una capacitat de resolució de cara a porteria molt més alta que l’equip de David Martín, que ha arribat a la mitja part amb 1/6 en accions de superioritat i que no trobava la fórmula per atacar la zona italiana. El conjunt transalpí ha furgat a la ferida amb dos gols més en el tram inicial del tercer quart (2-6) i David Martín ha demanat temps mort. La recció ha estat fulgurant. Amb un parcial de 3-0 –Larumbe, Granados i Munárriz–, l’equip estatal s’ha ressituat en el partit (5-6). Però els italians, mitjançant Di Fulvio, ha fet el 5-7. Bustos ha replicat (6-7) però l’especialista Fondelli, de penal a un minut del final, ha sentenciat el partit (6-8).