Abonat a la sisena posició
Atletisme. Adel Mechaal torna a demostrar la seva capacitat competitiva en els 1.500 m del mundial i Esther Guerrero arriba buida al tram final
El palamosí Adel Mechaal marxarà del mundial indoor de Glasgow amb dues sisenes posicions, la de dissabte en 3.000 m i la d’ahir en 1.500 m, on va tornar a demostrar la seva capacitat competitiva habitual. La banyolina Esther Guerrero, que als seus 34 anys s’estrenava en la final d’un mundial, no es va trobar còmoda en una cursa a batzegades, es va buidar en les dues últimes voltes i no va poder evitar la dotzena i última plaça.
Amb catorze atletes en la línia de sortida, després dels dos repescats de les sèries, Mechaal va transitar gairebé tota la prova en les últimes posicions per estalviar-se problemes. A partir dels 1.000 m, en què va passar a onzè, va començar la seva progressió, que el va conduir fins a la sisena plaça amb un bon registre de 3:37.76. Tot i no anar tan endarrerit, va seguir una tàctica similar el neozelandès Geordie Beamisch, que va afrontar l’últim revolt cinquè i obrint-se gairebé pel carrer 4 va posar la cinquena marxa per superar tots els rivals i guanyar un or del tot inesperat amb 3:36.54. L’estratègia dels 1.500 m femenins va ser ben diferent. En un primer moment, les corredores etíops van imposar un ritme molt exigent i semblava que dinamitarien la prova. Posteriorment, però, la cursa es va alentir durant uns metres i quan es va tornar a accelerar Esther Guerrero ja no va tenir capacitat de reacció. La nord-americana Emily Mackay va atacar en les dues últimes voltes i al toc de campana només la van poder superar la seva compatriota Nikki Hiltz i l’etíop Freweyni Hailu. La líder mundial de l’any va acabar imposant els galons (4:01.46) i va precedir Hiltz (4:02.32) i MacKay (4:02.69), totes dues amb marca personal. Guerrero, totalment buida, va acabar amb 4:12.33.
Rècord de Charlton
L’atleta de les Bahames Devynne Charlton va confirmar pronòstics i va guarnir el títol de 60 m tanques rebaixant en dues centèsimes la seva plusmarca mundial (7.65). També va fer valer la seva condició de favorit el suec Armand Duplantis, tot i que va fer un concurs amb més nuls del que és habitual. Els llums d’alarma es van encendre en els 5,85, que va haver de superar en la tercera temptativa. A partir d’aquí, va entrar de ple en competició. Amb els 5,95 m es va assegurar l’or, amb els 6,05 m (marca de l’any) va revalorar el títol i encara va regalar tres intents de rècord mundial (6,24 m), que quedaran per a una altra ocasió. Per a la delegació espanyola , la cara van ser les medalles de bronze de la gallega Ana Peleteiro en triple (13,75) i la valenciana Fatima Diame en llargada (6,78). La creu, per al murcià Mariano García, que no va poder defensar el títol de 800 i va acabar en sisè lloc.
Notícies relacionades
Publicat a
Notícies
Diumenge,24 novembre 2024