L’Assolim Mataró guanya als penals (13-12) i el CN Sant Andreu conserva el lideratge

La neerlandesa Simone van de Kraats ha signat el 8-8 que ha forçat els penals a l’últim sospir

L’Assolim CN Mataró ha necessitat la tanda de penals per superar el CN Sant Andreu (13-12), que ha dominat el duel durant bona part del partit i que igualment marxarà de la capital maresmenca com a líder de la divisió d’honor. El conjunt de Javi Aznar suma 46 punts i el de Dani Ballart, 44. El partit, molt igualat i amb molta tensió, ha semblat més propi dels play-offs al títol que de la fase regular. L’equip barceloní ha portat la iniciativa durant bona part del matx (2-1, 1-3, 2-3 i 3-1), però en el tram final no ha pogut frenar la reacció local, que ha forçat els penals amb un gol de Simone van de Kraats a l’últim sospir (8-8). La portera del CN Mataró Mariona Terré ha estat escollida la jugadora més valuosa del partit.

El Sant Andreu ha colpejat primer amb un gol en transició d’Elena Ruíz, però el CN Mataró ha replicat amb dues de les seves esquerranes, una canonada de Simone van de Kraats i una precís parabòlic de Sílvia Morell (2-1). El segon quart ha estat de domini andreuenc. El seu inici ha estat elèctric i amb dos gols en un minut ha capgirat el resultat. Paula Crespí, amb un xut creuat, i Ari Ruiz, des de l’extrem han tornat a donar la iniciativa a les de Javi Aznar. L’equip maresmenc no acabava de tenir el punt de mira ben afinat i després d’un munt de pals ha igualat momentàniament el resultat amb un gol de Cris Nogué, que ha aprofitat una pilota rebotada. Roline Schuijt, després d’una recuperació, ha signat el 3-4 amb què s’ha arribat al descans. La renda visitant podia haver estat encara més gran si Ari Ruiz no hagués enviat un penal al pal.

El CN Sant Andreu, però, ha aconseguit el dos gols de renda després de la represa amb la segona diana de Schuijt (3-5), des de la boia. S’ha entrat en una fase d’intercanvi de cops i el líder de la lliga arribava al quart definitiu dominant per 5-7. Anni Espar, per partida doble en les mataronines, i Nona Pérez i Elena Ruiz, per les barcelonines, han estat les golejadores d’aquest tercer quart. En el tram decisiu el CN Mataró ha pressionat de valent i ha pogut signar les taules amb un parcial de 3-1 gràcies a la tercera diana de Van de Kraats a l’últim instant. L’equip maresmenc ha marcat els cinc penals, mentre que pel CN Sant Andreu ha fallat Ari Ruiz.

L’Astralpool Sabadell, tercer

La tercera plaça de la lliga, amb 42 punts, continua sent per a l’Astralpool Sabadell, que aquest vespre ha vençut a la piscina del CN Rubí (10-20).