Ciclisme

Pogacar guanya l’esprint a Montjuïc, el colofó a la seva Volta

Tadej Pogacar segella la seva victòria a la Volta amb el quart triomf d’etapa, de 145,3 quilòmetres amb 1.943 m de desnivell acumulat resolta a l’esprint. La tradicional jornada final amb sortida de la Plaça d’Espanya i 6 voltes a un circuit de 8 quilòmetres amb pujada a Montjuïc (2a) corona l’eslovè amb Mikel Landa (Soudal) i Egan Bernal (Ineos) segon i tercer a la genera, mentre Dorian Godon (Decathlon) i Guillaume Martin (Cofidis) eren segon i tercer en la setena etapa.

Jimmy Janssens (Alpecin), Harrison Wood (Cofidis) i Idar Andersen (Uno-X) formaven l’escapada, a la qual s’hi afegien després Georg Steinhauser (EF) i Ander Okamika (Burgos). El marge superats els 20 quilòmetres era d’un minut i mig i mai va arribar als dos minuts. La Creu d’Ordal (3a) no alterava la situació amb la cursa tornant a Barcelona superades les dues hores i en l’inici de la primera de les 6 voltes a 47 km eren 1:25.

Els UAE començaven controlant el pilot però amb els moviments del Kern Pharma Marc Soler aconseguia contactar amb els escapats menys Steinhauser i Andersen, que seguien al davant a 40 km amb un grup de 5 perseguidors entre els quals el vilanoví.

Soler es quedava amb Valentin Paret Peintre (Decathlon) a roda i Andersen es despenjava d’Steinhauser, que a manca de tres voltes es quedava com l’únic escapat amb el pilot havent agafat la resta de corredors que quedaven al davant.

L’aventura de l’alemany de l’EF s’acabava amb el moviment dels Movistar i els Ineos, a 14,4 quilòmetres i amb Pablo Castrillo (Kern) deixant-se veure un quilòmetre al davant. Pogacar a 12,7 anant a buscar Guillaume Martin (Cofidis) s’enduia Egan Bernal (Ineos) a roda però els contraatacs feien que el pilot afrontés la última volta agrupat, amb la campana sonant a 8 quilòmetres.

Thomas De Gendt (Lotto), vencedor el 2013 i el 2021 a Montjuïc i homenatjat a la sortida, deixava la seva signatura i era de nou Pogacar el que a 5 quilòmetres amb Stephen Williams (Israel) avançat uns metres el que trencava el grup per neutralitzar-lo. Joao Almeida (UAE) per ensorrar l’intent d’Enric Mas (Movistar) anava sol al davant a 2 quilòmetres i es mantenia al davant fins a 5 metres, amb Pogacar disputant l’esprint i imposant la seva força en una arribada que semblava ser per a Dorian Godon.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)