Hoquei sobre herba

El Junior venç el Loreto irlandès i jugarà dissabte la semifinal de l’EHL (0-5)

El Junior ha apel·lat a la seva superioritat tècnica i ha derrotat per 0-5 el Loreto de Dublin, el vigent campió de la Champions Trophy –la segona màxima competició europea– en els quarts de final de l’EHL. L’equip de Sant Cugat, que havia guanyat el bronze fa dos anys en el seu debut en la competició, ha estat superior al seu rival, que debutava en l’EHL, i jugarà dissabte (18.15 h) la semifinal contra el Mannheimer alemany, que ha derrotat el Club de Campo de Madrid, que l’any passat va ser subcampió, per 1-1 (3-1 en el shoot outs). Maria Victoria Vicky Granatto (2), Laura Bosch (2) i Maria Gestí han fet els gols de l’equip de Guille Carnicer.

El Loreto, amb un joc més vertical, ha tingut un penal corner per avançar-se en el primer quart però ha enviat el llançament a fora. L’equip de Sant Cugat s’ha avançat en el segon quart amb una gran acció de l’argentina Maria Granatto, que ha entrat fins a la cuina superant diverses rivals amb habilitat i ha afusellat la portera irlandesa (0-1 en el 26’). Minuts abans, la portera de l’equip de Sant Cugat Jana Fernández, s’havia lluït. El gol, de fet, ha esbravat una mica al Loreto, que havia sortit molt fort i que arribava a la cita després de guanyar la lliga regular en el seu país.

Laura Bosch ha acabat de plasmar el domini català en els primers compassos del tercer quart (0-2 en el 34’) rematant amb precisió una passada de Maria Granatto, que ha entrat per la dreta de l’atac. Maria Gestí (38’) ha sentenciat el partit amb una jugada estratosfèrica en què ha marxat des de l’extrem, ha entrat a l’àrea i ha batut la portera irlandesa (0-3). El Junior ha malbaratat en penal eufòria un penal córner. Laura Bosch ha signat el seu doblet (0-4 en el 44’) i Vicky Granatto també s’ha afegit a la festa dels doblets (0-5 en el 53’).

El RC Polo, amb el cap ben alt

En la competició masculina, el RC Polo, recent campió de copa però que arribava amb baixes significatives, ha perdut contra el potent Pinoké neerlandès per 1-0 i iniciarà dissabte (11.30 h) la lluita pel cinquè lloc contra el Club de Campo, que ha caigut contra l’Old Georgians anglès (4-2). El Polo ha sobreviscut a un penal córner d’Alexander Hendrickx, el millor llançador del món, però ha rebut el gol en el minut 22 (Joep Troost). En el darrer quart, l’equip de Carlos García Cuenca ha tingut un penal córner però Marc Recasens s’ha deixat la bola enrere. L’equip català ha posat setge a la porteria neerlandesa. A 6:40 del fi9al, ha sabut neutralitzar un altre penal córner de Hendrickx. El Polo ha tret el porter a 4:56 del final per mirar d’empatar i, d’entrada, ha jugat amb doble superioritat per una exclusió local. El risc i l’ambició han atorgat al Polo un penal córner a 1:57 del final. La defensa neerlandesa ha rebutjat l’intent en una acció protestada i el partit s’ha acabat.