Més de 63.000 alumnes en el Dia de l’Educació Física al Carrer
El Dia de l’Educació Física al Carrer (DEFC) ha implicat 63.000 alumnes a tot Catalunya, un nou rècord de participació. Hi han participat 329 centres de tot el país, a prop del sostre de 358 centres de l’any passat. L’acte central s’ha fet a Manresa, que aquest 2024 és Ciutat Europea de l’Esport. La presentació del DEFC s’ha fet a l’Ajuntament, amb representants del Departament d’Educació i la Secretaria General de l’Esport i l’Activitat Física (SGEAF), juntament amb el COPLEFC. Després de la lectura del Manifest del DEFC, tots junts han sortit a la plaça Major, on han aprofitat per comprovar en directe alguna de les activitats que avui dia constitueixen una sessió d’Educació Física al conjunt dels centres educatius del país i s’han fet la foto institucional de suport al significat del Dia de l’Educació Física al Carrer, enguany amb el lema “+Educació Física, +salut mental”.
Amb les dades provisionals, a Manresa han sortit al carrer prop de 700 alumnes, pertanyents a set centres educatius: Cal Gravat, UEC La Clau, Escola Bages, Escola Puigberenguer, La Salle Manresa, Institut Escola Manresa i FEDAC Manresa. Unes dades que pel que fa al Bages signifiquen 1.475 alumnes i un total de 12 centres educatius.
En les intervencions, Pol Huguet, regidor d’Educació de Manresa, ha destacat la voluntat de l’Ajuntament de promoure l’activitat física i l’esport amb programes diversos, entre els quals Esport a la Carta, de caràcter multiesportiu i amb la col·laboració dels clubs de la ciutat, i així mateix ha remarcat que “a Manresa, entenem que educació i Educació Física van de bracet, per això hem volgut ser Ciutat Europea de l’Esport”. En representació del Departament d’Educació, Rita Ossó, subdirectora general d’Ordenació Curricular, ha posat en valor “el significat de l’augment de les dades en la trajectòria del DEFC, d’acord amb els beneficis físics, mentals i emocionals que comporta”, i s’ha referit a l’autonomia dels centres a l’hora de determinar la dedicació a l’Educació Física. Per la seva part, Oriol Marcé, subdirector general de Programes i Infraestructures de la SGEAF, ha recordat l’interès “a declarar l’esport i l’activitat física com un bé essencial el 2022 i el fet que el Dia Mundial de l’Activitat Física i del DEFC comparteixen els principals objectius”; igualment, referint-se a l’èxit any rere any del DEFC, ha volgut significar el gran teixit esportiu que té Catalunya, així com l’existència de professionals conscienciats com a fonaments d’un país esportiu com som. Finalment, Pere Manuel, com a president del COPLEFC, s’ha felicitat per les dades que es van assolint en cada edició, la qual cosa situa Catalunya com a capdavantera a l’Estat, però ha lamentat que, en canvi, “som a la cua pel que fa a dedicació horària, que ha situat en 1,83 hores al sistema educatiu”. Per això ha desitjat que “les idees compartides dels beneficis de l’Educació Física es converteixen en una política efectiva de millora”, una petició que en un altre context, el de les eleccions catalanes, també queda recollit com un dels punts traslladats als partits polítics.
Tot seguit s’ha llegit el manifest del DEFC i s’han pogut comprovar les evolucions d’activitats al cor de Manresa, on davant de l’Ajuntament les institucions presents a l’acte s’han fet la foto institucional del DEFC.
Notícies
Diumenge,24 novembre 2024