L’experiència és un grau
Waterpolo. L’Astralpool Sabadell i l’Olympiacòs pugnaran pel títol de la Champions (14 h) després de tombar el Sant Andreu i l’Assolim Mataró
CN Sant Andreu 9 CN Sabadell 14
CN SANT ANDREU:Martina Terré; Anton, Schuijt (1), A. Ruiz, Farré (1), Nona (3), Cordobés, Muñoz (1), Crespí, E. Ruiz (3), Palacio, Bogachenko i Lorca.ASTRALPOOL CN SABADELL:Ester; M. Ortíz, Leitón, Keuning, Casado (1), Giustini (4), Maica (1), Forca (1), B. Ortíz (2), Jurado, González (5) i Carrasco.PARCIALS:2-2, 3-6, 3-2 i 1-4.INCIDÈNCIES:En les dues semifinals es va guardar un minut de silenci en memòria de l’àrbitre internacional Sergi Borrell, mort aquesta setmanaOlympiacòs 16 CN Mataró 12
OLYMPIACÒS:Stamatopoulou; Eleftheria Plevritou (1), Chydirioti (2). Eleftheriadou (7), Tricha (1), Xenaki, Siouti (3), Margarita Plevritou, Santa, Vasiliki Plevritou (2), Drakotou, Myriokefalitaki i Nigro.ASSOLIM CN MATARÓ:Aarts; Morell, Van de Kraats (3), Guiral, Sevenich (1), Keszthelyi (3), Cambray, Nogué (2), Avegno, Bertran (2), Espar (1), Claveria i Mariona Terré.PARCIALS:2-2, 3-4, 6-2 i 5-4.La jerarquia i l’experiència són un grau. L’Astralpool CN Sabadell i l’Olympiacòs, amb sis i tres títols en el seu palmarès, van sortir victoriosos dels seus respectius duels de semifinals de Champions contra el CN Sant Andreu i l’Assolim CN Mataró, dos equips amb menys bagatge en aquest tipus d’escenaris. La final no podrà ser íntegrament catalana. Vallesanes i gregues, que s’han repartit els quatre últims títols continentals, pugnaran aquesta tarda (14 h per E3 i TdP) per la supremacia europea a la piscina de la Nova Escullera, al CN Barcelona. Abans (12 h), les andreuenques, que s’estrenaven en la final a quatre de la Champions, i les mataronines, que van quedar amb les ganes de jugar la segona final consecutiva, s’enfrontaran per la tercera plaça del campionat.
L’ofici vallesà
En la primera semifinal, el CN Sabadell va apel·lar a l’ofici per parar els peus a un Sant Andreu carregat d’ambició i il·lusió. Després de l’intercanvi de gols inicial (2-2), el conjunt de David Palma va apostar per la doble boia i la inspiració d’Irene González (5 gols) i Sofia Giustini (4) per començar a marcar territori abans del descans (5-8). El conjunt vallesà va saber madurar el partit i amb el resultat a favor va imposar el ritme de joc que més li convenia. A partir de la solidesa defensiva, amb una gran Laura Ester sota els pals, va gestionar el seu avantatge fins al definitiu 1-4 de l’últim quart. El Sant Andreu no va abaixar mai els braços i, amb dues exsabadellenques, Nona Pérez i Elena Ruiz, com a principals referents, persistia per no desenganxar-se del campió, però no va trobar la fórmula contra un rival disposat a conquerir la seva setena corona.
Nikoleta, letal
La segona semifinal va estar marcada per un sagnant tercer parcial del Mataró (6-2) i l’estat de gràcia d’una incommensurable Nikoleta Eleftheriadou, que va anotar set gols. Tot i no aprofitar les accions de superioritat i perdonar algunes accions molt clares, l’equip de Dani Ballart va tenir una bona posada en escena i en el descans dominava per un ajustat 5-6. L’equilibri es va mantenir en els primers minuts després de la represa (8-8), però un gol de penal d’Eleftheriadou va tornar a donar la iniciativa a les hel·lenes. El Mataró es va col·lapsar en atac, va deixar la defensa desguarnida i va facilitar la feina a l’Olympiacòs, que no va perdonar al contraatac (11-8). En l’últim període, un parabòlic de Keszthelyi va obrir la porta de l’esperança mataronina, però l’Olympiacòs va continuar el seu festival i també es va apuntar l’últim parcial (5-4) per certificar l’accés a la seva quarta final en les cinc últimes edicions. L’equip de Kravaritis frustrava l’accés de les mataronines a la seva segona final de Champions consecutiva i la repetició de la memorable jornada de l’any passat a Can Llong.