Waterpolo

La química del campió

Waterpolo. El tècnic de l’Astralpool Sabadell, David Palma, destaca la mentalitat i l’ambició de l’equip en la trajectòria gloriosa iniciada fa més d’una dècada a Europa

Avui fa 13 anys, el dia de Sant Jordi del 2011, el CN Sabadell començava el seu idil·li amb la Champions. Una victòria sonada contra l’Orizzonte Catània (13-8) en la Bombonera plena a vessar enlairava el conjunt dirigit per Nani Guiu al tron continental i iniciava el cicle triomfal de l’equip vallesà en la màxima competició europea. Pocs imaginaven que gairebé tres lustres després el CN Sabadell ja disposaria de set corones a les seves vitrines i tindria a tocar el totpoderós Orizzonte. El club sicilià encara comanda el palmarès amb vuit títols, però és incapaç de recuperar el ceptre des del 2008. Amb set victòries en les tretze últimes edicions, el regnat és ara per a les jugadores del CN Sabadell, a qui la periodista de Catalunya Ràdio Maria Guixà va batejar amb encert com Les alquimistes del waterpolo. És la química del campió.

Caràcter guanyador

Després de l’exhibició de diumenge contra l’Olympiacòs (16-10) en la final disputada a la Nova Escullera del CN Barcelona, el tècnic David Palma valorava el caràcter guanyador de l’equip. “Mai es cansa de guanyar. Només cal veure la complicitat que hi ha entre les jugadores. L’equip té molta química. És el que més intento treballar, que no perdin l’ambició. Juguen a waterpolo, però també ho fan per les seves companyes, pel club, i mai no es cansaran de guanyar”, insisteix. En aquest sentit, destaca el paper de les jugadores amb més anys a la casa: “La Laura [Ester], la Mati [Ortíz], la Maica [Garcia], la Judith [Forca], són molt importants per la transmissió d’aquesta ambició. Elles des del vestidor, i nosaltres des de l’staff tenim cura per inculcar aquests sentiments i valors a les jugadores més joves.” Així, s’entén l’actuació memorable de la jove italiana Sofia Giustini, que es va estrenar en una fase final de la Champions per la porta gran, anotant nou gols entre els dos partits del cap de setmana.

Tot i haver guanyat set Champions, la capitana Maica Garcia no perd la il·lusió. “Cada temporada és un món, però els objectius sempre son els mateixos i ho volem guanyar absolutament tot. Em quedo amb les cares de les meves companyes que encara no havien guanyat. Aquesta edició venia molt marcada per la Sofia [Giustini], que estava molt motivada i amb ganes d’obtenir la Champions perquè encara no ho havia fet mai. Ens ha fet un regal i nosaltres l’hi hem fet a ella. Hem estat un equip i ens emportem una altra Champions”, sentencia una de les boies del CN Sabadell. Maica Garcia (1990) és una de les quatre magnífiques que atresoren les set Champions del CN Sabadell. Les altres són la defensora de boia Mati Ortiz, la portera Laura Ester, totes dues també de la generació del 90, i l’esquerrana Judith Forca (1996), que el 23 d’abril del 2011 ja eren al costat d’Olga Domènech quan va alçar la primera copa europea per a l’entitat vallesana. Si es confirmen els canvis per al curs vinent –el club ha admès contactes amb les mataronines Laura Aarts i Simone van de Kraats–, la Champions de la Nova Escullera pot haver estat l’última amb el CN Sabadell per a alguna d’aquestes quatre integrants del cicle gloriós.

La lliga i la copa

Després de les celebracions a la Nova Escullera, la festa es va traslladar a Can Llong i per a algunes jugadores es va allargar fins ben entrada la matinada. Ara tocarà programar els reconeixements institucionals i després d’uns dies de festa, reprendre els entrenaments perquè dissabte ja tenen un altre partit de màxima exigència, contra l’Assolim Mataró, en l’antepenúltima jornada de la fase regular de la lliga. La Champions era el principal objectiu del curs, però d’aquí a un mes i mig quedarà resolta la temporada de clubs, amb la copa de la Reina, del 3 al 5 de maig a Can Llong, i els play-off al títol de lliga a l’horitzó.

Òbviament, la Champions ha suposat una injecció de moral per al que queda de curs per al CN Sabadell. El CN Sant Andreu, que va celebrar gairebé com un títol la tercera plaça del podi, també ha sortit reforçat de la seva primera fase final de la Champions. En canvi, l’Assolim CN Mataró tindrà feina per recuperar-se anímicament després d’haver quedat molt lluny de les expectatives a la Nova Escullera, tant a nivell de resultats com de joc.

LES REACCIONS

L’equip mai es cansa de guanyar. Només cal veure la complicitat entre les jugadores. L’equip té molta química
David Palma

LA XIFRA

Em quedo amb les cares de les meves companyes que encara no havien guanyat la Champions
Maica Garcia
7
Champions
de Maica García, Mati Ortiz, Laura Ester i Judith Forca en les files de l’Astralpool CN Sabadell
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)