Handbol

Un altre PSG-Barça

Handbol. L’equip blaugrana afronta a París (20.45 h, per Esport 3) el primer assalt de quarts de la Champions per guanyar-se el bitllet per a la final a quatre

Una setmana després de l’eliminació de l’equip de futbol del Barça contra el París Saint-Germain en els quarts de final de la Champions, arriba el torn de l’handbol. Més enllà de la coincidència dels dos clubs en la mateixa eliminatòria europea, la situació és ben diferent. El conjunt blaugrana d’handbol, guanyador de dues de les tres últimes edicions de la màxima competició continental, no té les urgències del de futbol i a priori, tot i el potencial del rival, surt com a favorit en les apostes. El tècnic del Barça, Carlos Ortega, reconeix que li arriben comentaris de l’entorn blaugrana perquè l’handbol es prengui la revenja del futbol, però confessa que ells no hi pensen. “Per desgràcia, l’equip de futbol va quedar eliminat, però per a nosaltres es tracta d’un partit molt difícil contra un gran rival. Volem passar l’eliminatòria perquè es tracta del gran objectiu de la temporada”, sentencia. El primer assalt serà avui a l’Stade Pierre de Coubertin de París (20.45 h, per Esport 3) i la tornada el dijous 2 de maig al Palau Blaugrana.

Ortega vol guanyar la pugna contra el PSG perquè el Barça accedeixi a la fase final europea per dotzè cop en 15 edicions. El tècnic andalús considera que en aquesta eliminatòria es dirimiran “moltes petites batalles”. “S’enfronten dos equips que es coneixen molt bé i dos entrenadors [a la banqueta parisenca hi ha l’espanyol Raúl González] que també ens coneixem molt bé. Al PSG hi ha tres jugadors en molt bona forma com Steins, Syprzak i Prandi. Juguen amb pocs jugadors, però són capaços de córrer molt. Steins fa molt mal al contraatac i s’haurà de veure com defensem això. També hi haurà petites batalles individuals, com les de Prandi i Mem defensant-se mútuament. Esperem guanyar la guerra final”, resumeix el preparador blaugrana.

En tot cas, un dels factors desequilibrants serà de ben segur el duel a la porteria, on els dos guardians blaugrana, Emil Nielsen (34,75% d’aturades) i Gonzalo Pérez de Vargas (29,2%), presenten millors números que els seus homòlegs al PSG, Andreas Palicka (29,86%) i Jannick Green (22,8%).

El capità del Barça Dika Mem, tot i conèixer el seu rol, defuig els personalismes: “No es tracta d’un duel Prandi-Mem sinó entre el PSG i el Barça. Ell està a un gran nivell, però hi ha altres jugadors que et poden fer deu gols en qualsevol partit.” De fet, el màxim golejador del PSG i de la Champions és el pivot polonès i exblaugrana Kamil Syprzak, amb 101 dianes. D’altra banda, Mem admet que li fa especial il·lusió jugar contra Nikola Karabatic, que es retirarà a final de curs. “Tinc moltes ganes de jugar aquests dos partits contra ell, i després de jugar al seu costat en els Jocs”, sentencia.

ELS VESTIDORS

Per desgràcia el futbol va perdre, però nosaltres volem guanyar perquè és el gran objectiu de la temporada
Carlos Ortega
No és un duel Prandi-Mem, és el PSG-Barça. Ell està a un gran nivell, però n’hi ha d’altres que et poden fer deu gols
Dika Mem

El Montpeller deixa el Kiel grogui (39-30)

El Montpeller va fer saltar la banca en l’anada dels quarts de final i amb un golejada de consideració (39-30) ha deixat el Kiel, líder de la fase de grups, al llindar de l’eliminació. En l’altra partit de la jornada el Kielce va superar el Magdeburg per un ajustat 27-26. Avui, a més del PSG-Barça es jugarà el Veszprém-Aalborg (18.45 h).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)