Tennis

Un quadre de luxe a Lleida

Tennis. La segona edició del Catalonia Open arrenca avui al CT Lleida amb la nord-americana Emma Navarro de cap de cartell i 15 ‘top 100’, entre les quals hi ha la catalana Rebeka Masarova

La nord-americana de 22 anys nascuda a Nova York Emma Navarro és la cap de cartell de la segona edició del Catalonia Open WTA 125 Torneig Internacional Terres de Lleida, que es juga a les pistes del CT Lleida i que és el de més graduació dels que es disputen a Catalunya conjuntament amb el Solgironès de la Bisbal d’Empordà. El Catalonia Open és un torneig de vocació itinerant impulsat per la Federació Catalana de Tennis que va arrencar l’any passat al Reus Monterols amb triomf de la romanesa Sorana Cirstea. L’objectiu ambiciós és que el 2026 faci el salt a la categoria WTA 250.

Navarro ve de jugar el WTA 1.000 de Madrid i, de fet, si hagués superat en els setzens la brasilera Beatriz Haddad arribant a la segona setmana del torneig, no hauria pogut jugar a Lleida. Debutarà contra la seva compatriota Bernarda Pera (78a) i serà la primera cap de sèrie d’un quadre de 32 tennistes en què n’hi ha 15 de situades entre les 100 millors, tota una garantia de qualitat. La vencedora del Navarro-Pera es trobarà en els vuitens de final la finalista de la primera edició, la també nord-americana Elizabeth Mandlik.

En el quadre també destaca la nord-americana nascuda a Moscou Sofia Kenin, campiona de l’obert d’Austràlia el 2020 i que ara és la 60a de la WTA. La cap de sèrie número 2 és la txeca Katerina Siniakova (40a), campiona dels quatre grans eslams i dels Jocs de Tòquio de dobles, i la número 3, la neerlandesa Arantxa Rus (47a). La catalana Rebeka Masarova (89a), finalista en el Solgironès, serà una altra de les atraccions. La seva primera rival serà la russa de 19 anys Erika Andreeva. L’altra catalana del quadre és Guiomar Maristany, que ha rebut una invitació del torneig. També tenen una wild card Kenin, la jugadora nascuda a Saragossa i amb llicència de la federació catalana Carlota Martínez i l’aragonesa Irene Burillo. La gran absent en clau catalana serà la blanenca Marina Bassols, que encara es recupera de la lesió al turmell esquerre que es va fer en els vuitens de final del Solgironès.

La jornada d’ahir de la prèvia, amb un quadre de sols vuit jugadores i de la qual havien de sortir quatre tennistes que entrarien en el quadre principal, es va suspendre per la pluja i es jugarà avui coincidint amb l’inici del quadre. Una de les vuit contendents és la jove tarragonina Martina Genis.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)