Futbol sala

L’últim torcebraç europeu

Futbol sala. El Barça vol recuperar el tron continental a Yerevan (18 h, Esport3) i sumar la cinquena Champions contra un Palma que aspira a revalidar la corona de fa un any a casa

El Barça té avui a Yerevan (18 h, Esport3) l’oportunitat de recuperar el ceptre europeu i enfilar-se amb cinc corones com a equip més guardonat de la UEFA Futsal Champions League, empatat amb l’Inter Movistar. L’últim escull per aconseguir el repòquer de títols és el Palma, que defensa corona i que en la semifinal contra el Benfica –resolta en els penals– ja va demostrar la seva capacitat competitiva. Rivals en la lliga i en totes les competicions d’àmbit estatal, el Barça i el Palma es coneixen a la perfecció. Els últims precedents, del mes de març, ja evidencien l’equilibri entre les dues formacions. El Barça va tombar el Palma en les semifinals de copa a Cartagena en la tanda de penals, després que s’arribés al límit del temps reglamentari amb empat a un. En la lliga, el duel també es va resoldre in extremis a favor dels blaugrana, amb un gol de Miquel Feixas a porteria buida a 45 segons del desenllaç.

En la compareixença prèvia a la final, el tècnic del Barça Jesús Velasco va destacar alguna de les característiques del Palma: “Varien molt el seu joc en funció del porter que estigui en pista [Carlos Barrón i Luan Muller, amb molt bon joc amb els peus] i això sempre genera dubtes. En aquests partits, l’equip que falli menys, que estigui més lúcid en moments determinats tindrà molt guanyat.” Al seu torn, Antonio Vadillo, el preparador del Palma no pensa que el desgast de la semifinal, resolta en els penals després d’una pròrroga, els pugui passar factura: “La millor recuperació és l’estat anímic i amb la victòria vam aconseguir aquest plus de moral. En una final no hi ha cansament que valgui.”

El capità del Barça Sergio Lozano, que podria convertir-se en el primer jugador amb cinc corones europees, només pensa en l’èxit col·lectiu. “Posarem tota la carn a la graella per ser campions. Ens ho mereixem perquè hem sabut sobreposar-nos a un munt de lesions, i de circumstàncies negatives, i perquè malgrat tot sempre hem continuat creient. També volem guanyar per dedicar el títol als que no podran ser aquí per culpa de les lesions”, va etzibar. Carlos Barrón, el porter i capità del Palma, va remarcar la possibilitat de conquerir dos títols consecutius, una fita que només han aconseguit el Playas de Castelló (2002-03) i l’Inter (2017-18).

LA PRÈVIA

Ens mereixem aquesta Champions perquè ens hem sobreposat a un munt de lesions
Sergio Lozano
Tenim la possibilitat de fer història, amb dues Champions seguides
Carlos Barrón
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)