Un clàssic a Colònia
Handbol. El Barça i el Kiel, els dos clubs més llorejats al Lanxess Arena, viuran un altre duel en la final a quatre de la Champions, i el Magdeburg, el defensor del títol, jugarà contra l’Aalborg
El sorteig de la final a quatre de la Champions (8 i 9 de juny), efectuat ahir a Budapest, va propiciar tot un clàssic al Lanxess Arena de Colònia. El Barça, amb dotze participacions en quinze edicions a la catedral de l’handbol europeu, i el Kiel, amb nou, són els dos equips que encapçalen el rànquing. També són els que més vegades han guanyat el títol en aquest majestuós escenari: quatre el Barça (2011, 2015, 2021 i 2022) i tres el Kiel (2010, 2012 i 2020). Entre tots dos atresoren quinze Champions: onze els blaugrana i quatre les zebres. Es tracta, per tant, d’un duel entre dos gegants de l’handbol europeu. En els dos darrers enfrontaments a Colònia, hi va haver una victòria per banda. En les semifinals del 2022, el Barça en va sortir victoriós (30-34) amb un Aleix (12 gols) desencadenat, i en la final del 2020, en temps de pandèmia i gairebé a porta tancada, el Kiel va aixecar un mur en defensa (33-28). Niklas Landin (tretze aturades) va ser decisiu, però el porter danès defensa ara els colors de l’Aalborg, que jugarà l’altra semifinal contra el Magdeburg, el defensor del títol, que ja en té quatre a les seves vitrines.
En una breu anàlisi, el tècnic blaugrana Carlos Ortega va assenyalar alguns dels trets característics del Kiel: “Serà un rival molt dur, amb molts quilos en defensa i molt llançament exterior. En atac juga sovint amb set, i en defensa oscil·la entre el 3-2-1, el 5-1 i el 6-0. No serà fàcil perquè ara cap rival és fàcil.” Quarts a la Bundesliga, el Kiel està dibuixant una trajectòria irregular, tot i que va acabar la fase de grups de la Champions com a líder (10-2-2) i en els quarts de final va protagonitzar un remuntada sonada contra el Montpeller. Va perdre el primer assalt a Occitània per 39-30 i en la tornada va capgirar l’eliminatòria amb un triomf per deu gols de diferència (31-21). En la remuntada, els principals braços executors van ser el suec Eric Johansson (vuit gols), l’austríac Mykola Bilyk (set) i el noruec Harald Reikind (sis).
La semifinal a Colònia entre el Barça i el Kiel també tindrà la seva dosi de morbositat, si es té en compte que el porter Gonzalo Pérez de Vargas s’incorporarà a les files del conjunt alemany a partir del 2025. Els dos porters dels zebres són ara per ara el txec Tomas Mrkva i el francès Samir Bellahcene. A més del tècnic Filip Jicha, en el Kiel també hi milita un altre jugador amb passat blaugrana, el veterà lateral navarrès Eduardo Gurbindo.
Abonaments a la venda
El Barça va posar dilluns els abonaments de la final a quatre a la venda. En les primeres 24 hores eren en exclusiva per als socis i des d’ahir a les 12 del migdia ja es va obrir al públic en general.
Langaro jugarà en el Dinamo de Bucarest
Tot i que tenia contracte fins al 2025, el lateral esquerre brasiler Haniel Langaro deixarà el Barça quan acabi el curs i anirà al Dinamo de Bucarest, que ahir va fer oficial el seu fitxatge per als dos pròxims cursos. Amb Timothey N’Guessan i Jonatan Carlsbogard a la seva posició, l’internacional brasiler havia perdut clarament protagonisme en els esquemes de joc de Carlos Ortega. D’altra banda, el Dinamo de Bucarest de Xavi Pascual s’ha colat en la festa de fi de curs alemanya de la lliga europea, que es disputarà a Hamburg el 25 i el 26 de maig. El seu rival a les semifinals serà el Flensburg-Handewitt. A l’altra part del quadre s’enfrontaran el Rhein-Neckar Löwen i el Füchse de Berlín, el defensor del títol.