L’Atlètic Barceloneta marca territori en la final de lliga contra el CN Sabadell (15-12)

El Zodiac CN Atlètic Barceloneta ha fet valer la seva condició d’amfitrió per imposar-se en el primer assalt de la final de lliga contra l’Astralpool CN Sabadell (15-12) en un partit de diverses alternatives (5-1, 3-5, 4-3 i 3-3). L’equip vallesà ha sabut refer-se d’una mala posada en escena, però en el tram final li han faltat arguments i energies per frenar la reacció marinera. L’Atlètic Barceloneta, doncs, tindrà dijous a la Finetwork Aquàtics de Sabadell (19.30 h) la primera oportunitat per segellar el seu 24è títol de lliga, el dinovè de consecutiu. Si calgués un tercer partit es tornaria a jugar dissabte a la piscina de Sant Sebastià.

L’Atlètic Barceloneta ha arrencat en mode piconadora. Imparable en atac, ha anotat 4 gols en poc més de 4 minuts. Perrone, Munárriz, Sanahuja i Pavillard han marcat territori per la via ràpida. El CN Sabadell ha agafat aire gràcies a una superioritat molt ben culminada per Javi Bustos, però el conjunt mariner encara ha pogut anotar una cinquena diana (5-1) amb un penal executat pel capità Perrone. En el trànsit entre el primer i el segon quart, Quim Colet ha arengat els seus jugadors perquè no perdessin la cara al partit. I els jugadors han complert dins el terreny de joc. Alberto Barroso ha emergit pel bàndol sabadellenc, ha obert el ventall de recursos ofensius i amb quatre dianes ha liderat un parcial de 3-5 que ha permès que el seu equip arribés a l’equador ben viu (8-6).

Després del descans llarg, el CN Sabadell ha prosseguit amb la remuntada i ha restablert l’equilibri (9-9) amb una jugada confusa en què Unai Aguirre ha introduït la pilota dins la pròpia porteria després d’un llançament de Mallarach. L’equip vallesà havia tingut el mèrit d’igualar un resultat molt advers, però la resposta de l’Atlètic Barceloneta ha estat fulminant. En 2 minuts i mig, Pavillard, en superioritat, De Toro, en un contraatac tot sol, i Sanahuja en un precís parabòlic des de molt lluny han marcat un parcial de 3-0 per arribar a l’últim període amb 3 gols de renda (12-9). El conjunt mariner ha allargat la bona dinàmica i amb dos gols dels seus boies, De Toro i Tahull ben assistits per Perrone, ha deixat el partit pràcticament sentenciat (14-9) a 5:57 del final. Amb l’intercanvi dels últims minuts s’ha arribat al definitiu 15-12.