Natació

Àfrica Zamorano reforça la seva candidatura olímpica

En el circuit Mare Nostrum de Barcelona ha millorat el seu rècord català en 200 m esquena (2:09.26) i per segon cop en cinc dies ha rebaixat la mínima per als Jocs (2:10.39)

La nedadora del CN Sant Andreu Àfrica Zamorano ha reforçat la seva candidatura als Jocs Olímpics de París amb uns espectaculars 2:09.26 en els 200 m esquena de la jornada inaugural del Circuit Mare Nostrum de Barcelona, a la piscina Pere Serrat. Seguint el ritme marcat per la israeliana Anastasya Gorbenko (2:08.54), la representant local ha acreditat la seva millor marca de sempre, establint un nou rècord català i acaronant el d’Espanya de Duane da Rocha (2:09.13). En cinc dies, Zamorano ha nedat dues vegades per sota de la mínima olímpica (2:10.39), amb els 2:10.24 de Canet de Rosselló i els 2:09.26 de Barcelona, un registre que haurà de ratificar en l’Open d’Espanya de Palma, del 18 al 22 de juny, per certificar el bitllet per a París.

Durant la jornada s’han establert tres noves plusmarques del circuit Mare Nostrum i quatre del trofeu barceloní. Tres de les estrelles de la reunió han complert les expectatives i han inscrit el seu nom en la taula de rècords: el romanès David Popovici en 200 m lliure (1:44.94), l’hongarès Kristóf Milák en 100 m papallona (50.95) i la canadenca del CE Mediterrani Kylie Masse, que amb els 27.24 en 50 m esquena va acreditar la marca més valuosa de la jornada i de moment seria la guanyadora del trofeu Ciutat de Barcelona. Entre els homes, el registre amb més puntuació correspondria al japonès Ippei Watanabe, que ha guanyat els 200 m braça amb 2:07.91. La israeliana Anastasya Gorbenko, vencedora dels 200 m esquena, s’ha imposat també en els 200 m estils amb una nova plusmarca del trofeu (2:08.55).

Un altre dels referents de la jornada ha estat la nedadora de Hong Kong Siobhan Haughey, vencedora del trofeu l’any passat, i que avui s’ha mostrat molt superior a les seves rivals en els 100 m lliure (52.76). En la velocitat masculina, també ha brillat el llegendari Florent Manaudou, que s’ha imposat en els 50 m lliure amb un registre inferior als 22 segons (21.89).

A tres setmanes per als trials olímpics de Palma, la badalonina Mireia Belmonte (CN Barcelona) sembla molt lluny d’aconseguir cap mínima de participació. Avui no ha competit en els 200 m estils, prova en la qual estava inscrita, i en els 400 m lliure només ha pogut aconseguir la classificació per a la final B.

El trofeu ha tingut algunes baixes notables com la sueca Sara Sjöstrom i la catalana Emma Carrasco, totes dues absents per malaltia.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)