Tennis

Badosa venç Putintseva i jugarà els setzens de Roland Garros contra Sabalenka

Paula Badosa (139a de la WTA) ha derrotat avui a la kazakh Yulia Putintseva (39a) per 4-6, 6-1 i 7-5 en 2h01 i s’ha plantat als setzens de Roland Garros en un partit jugat en dues parts a causa de la pluja. La potència dels cops de la catalana, amb una dreta poderosa i un revés creuat amb què també ha sumat cops guanyadors, ha acabat desballestant el joc rocós i de fons de Putintseva, una tennista molt regular i combativa davant de la qual mai no es pot perdre la concentració i que aprofita molt bé la força de les seves rivals amb cops a sobretot. Badosa ha serrat les dents i ha aixecat la derrota parcial del primer set. La seva rival serà la bielorussa Aryna Sabalenka (2), que s’ha desfet per un doble 6-2 de la japonesa Moyuka Uchijima. Totes dues es van enfrontar a Stuttgart l’abril passat en un partit molt igualat en què la catalana es va retirar lesionada a la cama esquerra quan tenia possibilitats.

Badosa ha perdut el servei en el tercer joc però ha signat un contrabreak tot just en el posterior (2-2). La recuperació ha fet mal a Putintseva, que ha cedit el joc posterior en blanc. La segona ruptura de la de Begur (4-2) ha semblat decantar la balança al seu favor. Molt segura amb el revés, estava conjugant amb èxit l’agressivitat amb la consistència. Malauradament, Putintseva, que feia mal amb les deixades i els canvis de ritme, ha reaccionat amb un altre trencament i ha igualat el partit (4-4). En un tres i no res, Badosa ha passat inexplicablement del cel a l’infern, ha tornat a perdre el seu servei (4-5) i ha perdut el set per 4-6, encaixant un parcial de 0-4.

La de Begur ha fet un reset i ha arrencat amb força en el segon parcial amb 2-0 i break amunt. El crit de celebració de Badosa ha estat gairebé simultani a la decisió del jutge de cadira de suspendre el partit a causa de la pluja.

Més de mitja hora més tard, el partit s’ha reprès. Badosa ha guanyat el primer joc al servei (3-0). Oli en un llum. I s’ha posat amb un 4-1 amunt en un joc entremaliat d’aquells que poden marcar un desenllaç. De fet, ha estat així, perquè Putintseva s’ha atabalat i ha comès diversos errors no forçats –ha canviat fins i tot de raqueta–que Badosa ha rendibilitzat amb un nou trencament (5-1) i ha confirmat amb solvència en blanc amb el seu servei: 6-1.

El tercer ha estat igualadíssim 1-1, 2-2, 3-3, 4-4, 5-5, fins que en l’onzè joc, Putitnseva ha fet dues dobles faltes i la catalana ha celebrat el break (6-5). Badosa ha fet un dotzè i darrer joc excels i ha tancat el partit en blanc.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)