Tennis

Badosa remunta i se cita amb la potent Sabalenka

Tennis. Roland Garros. La de Begur se sobreposa al joc rocós de la kazakh Putintseva (4-6, 6-1 i 7-5) i jugarà els setzens contra la número 2

Paula Badosa (139a de la WTA) va derrotar la kazakh Yulia Putintseva (39a) per 4-6, 6-1 i 7-5 en 2h01, reconfirmant la seva recuperació, i s’ha plantat en els setzens de Roland Garros en un partit jugat en dues parts a causa de la pluja. La potència dels cops de la catalana, amb una dreta poderosa i un revés creuat amb què també va sumar cops guanyadors, va acabar desballestant el joc rocós i de fons de Putintseva, una tennista molt regular i combativa davant de la qual mai no es pot perdre la concentració i que aprofita molt bé la força de les seves rivals amb cops a sobrebot. Badosa va serrar les dents i va aixecar la derrota parcial del primer set. La seva rival serà la bielorussa Aryna Sabalenka (2), que es va desfer per un doble 6-2 de la japonesa Moyuka Uchijima. Totes dues es van enfrontar a Stuttgart l’abril passat, en un partit molt igualat en què la catalana es va retirar lesionada a la cama esquerra. Serà el setè duel de Badosa contra Sabalenka, a qui només ha derrotat dos cops, l’última en les WTA Finals del 2021. La bielorussa ha guanyat les dues últimes edicions de l’obert d’Austràlia. Absent l’any passat, la catalana no defensa punts a París i tot el que suma és net. Amb el triomf d’ahir ja haurà progressat 24 posicions: 115a de la WTA.

Badosa va perdre el servei en el tercer joc però va signar un contrabreak en el posterior (2-2). La recuperació va fer mal a Putintseva. La segona ruptura (4-2) va semblar decantar la balança al seu favor. Molt segura amb el revés, conjugava amb èxit l’agressivitat amb la consistència. Malauradament, Putintseva, que feia mal amb les deixades, va reaccionar amb un altre trencament (4-4). En un tres i no res, volàtil, Badosa va passar inexplicablement del cel a l’infern i va perdre el set (4-6). Una davallada similar a la que va tenir en el debut contra la britànica Boulter

Per sort, va fer un reset i va arrencar amb força en el segon parcial amb un 2-0. El crit de celebració de Badosa va ser gairebé simultani a la decisió del jutge de cadira de suspendre el partit a causa de la pluja.

Mitja hora més tard, el partit es va reprendre. Badosa va guanyar el primer joc al servei (3-0). Oli en un llum. I es va posar amb un 4-1 amunt en un joc entremaliat. Putintseva es va atabalar i va cometre diversos errors no forçats que Badosa va rendibilitzar: 6-1. El tercer set va ser igualadíssim: 1-1, 2-2, 3-3, 4-4, 5-5, fins que en l’onzè joc, Putitnseva va cometre dues dobles faltes i la catalana va celebrar el break (6-5). Badosa va completar un dotzè i darrer joc excels i va tancar en blanc.

Djokovic i companyia

Els grans favorits del quadre masculí van passar fluix. Novak Djokovic (1) va minimitzar el bon partit de l’andalús Roberto Carballés per 6-4, 6-1 i 6-2, mentre que l’alemany Alexander Zverev (4), el botxí de Rafa Nadal, es va desfer del belga David Goffin per 7-6 (4), 6-2 i 6-2 i se les heurà amb el neerlandès Tallon Griekspoor (25). El rus Daniïl Medvédev (5), un altre dels primeres espases, va fer fora del torneig al serbi Miomir Kecmanovic per 6-1, 5-0 i retirada.

ELS VESTIDORS

Em quedo amb la fortalesa mental. En tots dos partits he pogut remuntar gràcies a això, aguantant en els moments difícils
Em motiva molt jugar contra Sabalenka. Si no cregués que tinc possibilitats no aniria ni a la pista
Paula Badosa
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)