Ciclisme

Marianne Vos, tota una llegenda, disputarà la Volta a Catalunya

La neerlandesa, de 37 anys, suma més de 250 victòries, té un títol olímpic i tres de mundials en ruta

Marianne Vos (Team Visma-Lease a Bike), una de les grans llegendes del ciclisme femení, disputarà la primera edició de la Volta a Catalunya femenina que es celebrarà del 7 al 9 de juny. El seu equip ha confirmat la seva presencia a l’organització. La neerlandesa, triple campiona mundial i campiona olímpica, serà una de les grans estrelles del pilot femení internacional que s’esperen en l’estrena de la cursa.

És considerada per a molts com la millor ciclista de la història i té en el seu palmarès més de 250 victòries professionals. La veterana ciclista del Team Visma-Lease a Bike, de 37 anys, continua sent una de les ciclistes més resolutives del pilot internacional i serà una de les grans atraccions. Aquest mateix 2024, la neerlandesa suma cinc victòries en escenaris de primer nivell, havent guanyat dues etapes de La Vuelta Femenina i tres clàssiques de gran prestigi com la Amstel Gold Race Ladies, l’Omloop Het Nieuwsblad i A Través de Flandes. En el seu palmarès en carretera hi destaquen tres títols de campiona mundial (2006, 2012 i 2013), el títol olímpic de Londres 2012, cinc victòries de la Fletxa Valona i 38 victòries d’etapa entre el Giro d’Itàlia (32), el Tour de França (2) i la Vuelta a Espanya (4). També ha sumat títols mundials en ciclocròs i pista.

Marianne Vos liderarà l’equip Team Visma-Lease a Bike on també hi serà Riejanne Markus, que recentment va ser segona de la general de La Vuelta Femenina. La lluita s’espera aferrissada amb altres grans equips com FDJ-SUEZ, que serà a la Volta amb noms destacats com el de la carismàtica Cecilie Uttrup-Ludwig, tercera en el darrer mundial disputat a Glasgow, AG Insurance-Soudal Team o Movistar Team, entre d’altres.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)