Tennis

Alcaraz passa a quarts solvent

Tennis. Roland Garros. Venç al canadenc Auger-Aliassime i jugarà els quarts contra Tsitsipas. Sinner se les haurà amb Dimitrov

El murcià Carlos Alcaraz (3) es va desfer amb molta solvència del canadenc Felix Auger-Aliassime (21), el seu primer gran rival en la present edició de Roland Garros, per 6-3, 6-3 i 6-1, i s’ha plantat en els quarts de final en un partit en què només va cedir un servei i va reivindicar protagonisme. El seu rival serà al grec Stefanos Tsitsipas (9), que va superar l’italià Matteo Arnaldi per 3-6, 7-6 (4), 6-2 i 6-2 en un partit d’entrada prou costerut. L’italià Jannik Sinner (2), un altre dels clars aspirants al títol, per la seva banda, es va desfer en la sessió nocturna de la primera jornada de vuitens de final del francès Corentin Moutet tot i un ensurt inicial –2-6, 6-3, 6-2 i 6-1– i se les haurà en els quarts amb el veterà tennista búlgar Grigor Dimitrov (10), que va sotmetre l’hongarès Hubert Hurkacz (8): 7-6 (5), 6-4 i 7-6 (3).

En el quadre femení, la polonesa Iga Swiatek (1) va refermar la condició de gran favorita i va accedir als quarts de final en el partit més còmode dels que ha jugat enguany a París. La tricampiona i vencedora de les dues últimes edicions de Roland Garros va derrotar per un doble 6-0 la russa Anastasia Potapova. Un contrast absolut amb el partit que va estar a punt de perdre contra la japonesa Naomi Osaka, en què va reviure quan estava entre les cordes. La seva rival serà la perillosa txeca Marketa Vondrousova (5), finalista a París el 2019 i campiona a Wimbledon el 2023. També va passar fluix la nord-americana Coco Gauff (3), que va apallissar la italiana Elisabetta Cocciaretto per 6-1 i 6-2, i se les haurà amb la virtuosa tunisiana Ons Jabeur (8), que va superar la danesa Clara Tauson per un doble 6-4 i torna a presentar candidatura en un torneig de gran eslam.

Djokovic iguala el rècord de Federer

Novak Djokovic va necessitar cinc sets i quatre hores i mitja per classificar-se per als vuitens de final de Roland Garros. El número 1 mundial es va imposar a l’italià Lorenzo Musetti (30) per 7-5, 6-7 (6), 2-6, 6-3 i 6-0 en un maratonià partit que va durar 4h28 i que va finalitzar a les 3.06 h de la matinada de dissabte a diumenge. Mai un partit de torneig s’havia acabat tan tard. Amb la victòria, Djokovic iguala el rècord de 369 triomfs en tornejos de gran eslam de Roger Federer. “Amb l’adrelina que porto no podré dormir. Si hi ha alguna festa, m’hi apunto”, va fer broma el serbi.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)