Tennis

Djokovic apel·la a l’èpica i reviu contra Cerúndolo quan estava contra les cordes

Novak Djokovic ha escrit avui una altra pàgina èpica a Roland Garros aixecant un partit que semblava que tenia impossible contra l’argenti de 25 anys Francisco Cerúndolo (23), que recordarà tota la vida el dia que va tenir el peu al coll del mite i no el va saber rematar: 6-1, 5-7, 3-6, 7-5 i 6-3 en 4h39. L’ultracampió supera Federer amb 370 partits guanyats en tornejos de gran eslam, el nou rècord, i arriba als quarts de París per quinzena vegada consecutiva.

El fet d’haver acabat el seu anterior partit passades les tres de la matinada de dissabte a diumenge, un autèntic desgavell organitzatiu provocat per la pluja, no ha impedit d’entrada al número 1 Novak Djokovic (1) resoldre amb autoritat el primer set per 6-1.

Djokovic ha pres mal al genoll dret durant el segon i ha demanat assistència mèdica. Indignat, ha recriminat al supervisor del torneig el mal estat de la pista. De fet, el serbi ha relliscat en diverses ocasions durant el partit. Cerúndolo ho ha aprofitat, ha empatat el partit (5-7) aprofitant, per fi, la seva tretzena pilota de break. També s’ha apoderat del tercer parcial i feia camí per tancar el partit amb un break amunt en el quart. Però al davant hi havia el número 1, que ha ressorgit miraculosament i ha forçat el cinquè acte, en el qual s’ha seguit aferrant a la pista i ha estat superior. El seu rival serà el noruec Casper Ruud (7), el finalista de les dues darreres edicions, que ha derrotat al nord-americà Taylor Fritz (12).

L’australià Alex de Minaur (11), per la seva banda, ha donat la sorpresa relativa eliminant al rus Daniïl Medvédev (5), que no és un especialista en terra batuda, per 4-6, 6-2, 6-1 i 6-3 en 2h49. El seu pròxim escull sortirà del partit que han de jugar en la sessió nocturna d’avui dilluns l’alemany Alexander Zverev (4) i el danès Holger Rune (13).

En el quadre femení, triomf plàcid de la bielorussa Aryna Sabalenka (2), que ha derrotat a lanord-americana Emma Navarro (22) per 6-2 i 6-3 en un exercici de superioritat en què no ha concedit cap pilota de trencament. La seva rival serà la jove Mirra Andreeva, que s’ha desfet de la francesa Varvara Cracheva. La kazakh Elena Rybakina (4), per la seva banda, ha eliminat a la ucraïnesa Elina Svitolina (15) per 6-4 i 6-3 i se les heurà en els quarts contra la italiana Jasmine Paolini (12). La tennista transalpina ha fer fora a la russa Elina Avanesian per 4-6, 6-0 i 6-1.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)