Tennis

Sinner celebra el número 1 derrotant Dimitrov i jugarà la semifinal contra Alcaraz

ACTUALITZACIÓ. L’italià Jannik Sinner (2), un dels grans favorits en el Roland Garros més obert dels últims anys pel que fa al quadre masculí, ha eliminat avui dimarts al búlgar Grigor Dimitrov (10 ) per 6-2 6-4 i 7-6 (3) en 2h 29 i s’ha plantat a les semifinals per primera vegada en la seva carrera en un torneig en què tenia de sostre els quarts del 2020. L’italià, a més, ha celebrat la seva nova condició de número 1 mundial arran de la retirada de Novak Djokovic, que ho ha anunciat durant el partit del jugador transalpí.

Sinner, vigent campió de l’obert d’Austràlia, ha resolt el primer set amb consistència sense concedir cap pilota de trencament al seu rival. A més, ha signat un break matiner en el segon amb el qual ha encarrilat encara més el partit. Dimitrov ha oposat més resistència en el tercer parcial però no n’ha fet prou per allargar el partit. El seu rival serà el murcià Carlos Alcaraz (3), que s’ha desfet del grec Stefanos Tsitsipas (9) per 6-3, 7-6 (3) i 6-4 en 2h15 amb una gran autoritat. Alcaraz ha aprofitat la seva primera pilota de break tot just en el primer joc del partit. Un inici somiat que ha corroborat amb autoritat (6-3). El 3-0 de sortida en el segon acte amb una nova ruptura en el segon joc ha posat el peu al coll de l’hel·lè, que no trobava la fórmula. En el setè joc, però, el grec ha ressorgit amb el seu primer trencament i ha igualat el parcial (4-4). El set s’ha decidit a favor d’Alcaraz en un tie-break en què ha estat més agressiu que el seu rival (7-3). El quart trencament ha sentenciat el partit en el tercer acte. El murcià l’ha tancat al servei en la primera oportunitat amb una deixada majestuosa.