Atletisme

ESPORTS

Mor als 50 anys Bernat Peso, president del CA Gavà i referent de l’atletisme català

Va ser l’impulsor de ‘Carrer lliure’, l’únic mitjà de comunicació en català dedicat al seu esport

Jornada de dol en l’atletisme català. Una de les seves persones més estimades, Bernat Peso Infante, va morir ahir als 50 anys a causa d’un càncer. Des del 2012 que era el president del Club Atletisme Gavà, però la seva promoció i passió per al seu estimat esport va anar molt més enllà. Així, va ser un dels impulsors i l’ànima de Carrer lliure, l’únic mitjà de comunicació en català dedicat només a l’atletisme.

A Peso també se’l veia en les grans competicions de veterans en la seva prova preferida, el llançament de martell tot i havia provat fins i tot els 3.000 m obstacles, afició que havia passat al seu fill, en Víctor. A Gavà, a l’Estadi Municipal la Bòbila –compartit amb el club de futbol– va aconseguir que els llançadors, sovint relegats a espais exteriors, també puguessin usar la gespa natural per entrenar-se i competir amb el compromís de deixar el terreny immaculat després de cada sessió.

El seu esforç per organitzar competicions de tota mena es veurà reflectit aquest proper cap de setmana, el dissabte, en la vuitena edició de la Reunió de Velocitat Ciutat de Gavà. Malauradament aquesta vegada no podrà ser, com sempre, a la primera línia del tartà. Va ser ell també el cervell del Critèrium de llançaments de la ciutat i del gran premi de Marxa. El Gavà, de fet, és un dels clubs que més competicions organitza i impulsa, com ara tot tipus de campionats de Catalunya i també d’àmbit estatal.

“El club ha crescut, en gran part, gràcies a la seva personalitat, incansable i propera”, ha escrit la federació catalana en al seva nota de comiat.

En l’àmbit professional, Peso, que vivia a Castelldefels, va ser un dels fundadors de l’editorial Petit Camagroc, després de passar també per l’Editorial Hispano Europea.

Xavi Gallego, company seu a Carrer lliure, admet que sense ell hauria estat difícil tirar endavant aquest projecte: “Ell n’era l’ànima ja que controlava el web, les plantilles, per redactar i els dissenys.” “Defensava la necessitat d’un mitjà de comunicació fra dels canals oficials.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)