Tennis

Paraula de números 1

Tennis. Roland Garros. Granollers i Zeballos es desfan amb autoritat de Machac i Zhang per 6-4 i 6-1 i jugaran la semifinal per tercer any seguit

Marcel Granollers i Horacio Zeballos, els números 1 del tennis mundial en la modalitat de dobles, van segellar ahir amb una gran autoritat l’accés a les semifinals de Roland Garros, a les quals arriben per tercer any seguit, superant per 6-4 i 6-1 en 1h05 a la parella formada pel txec Tomas Machac i el xinès Zhizhen Zhang. S’enfrontaran amb els vencedors del duel entre els germans Tsitsipas i Arévalo-Pavic (9).

Granollers va perdre el servei en el tercer joc i els rivals es van avançar per 1-3, però els números 1 van reaccionar amb rapidesa i amb contundència. En un gran joc de Zeballos, van signar el contrabreak i van restablir la igualtat amb un ace de l’argentí. El set es va posar molt de cara amb un segon trencament (4-3), confirmat amb el servei de Granollers (5-3). La nova tendència es va accentuar encara més amb el 6-4 segellat en blanc amb Zeballos servint i Granollers, ràpid i intuïtiu, fent molt mal a la xarxa (6-4). En plena efervescència, van tornar a esmicolar el servei de Machac, el més feble, i van marcar el terreny en el primer joc del segon parcial. Amb 2-1, a més, van salvar, amb quatre punts seguits i Zeballos endollat, una situació compromesa amb el servei del català (3-1). El 4-1, certificant la segona ruptura del set, va ser definitiu.

Andreeva, un prodigi

La italiana de 28 anys Jasmine Paolini (12) i, sobretot, la jove russa de 17 Mirra Andreeva van donar la sorpresa dels quarts del quadre femení. Entrenada per Conchita Martínez, Andreeva, la nova prodigi del tennis mundial, va deixar fora de combat la bielorussa Aryna Sabalenka (2) per 6-7 (5), 6-4 i 6-4 en 2h29 i se les haurà amb Paolini, que va derrotar la kazakh Elena Rybakina (4) per 6-2, 4-6 i 6-4 en 2h03. Andreeva va exhibir una maduresa impròpia i una gran varietat de recursos tècnics per apaivagar el joc agressiu de la campiona d’Austràlia de les dues últimes edicions i semifinalista l’any passat a París. La major envergadura de la campiona de Wimbledon 2022 i finalista a l’obert d’Austràlia 2023 (1,84 m), Elena Rybakina, no va ser un argument suficient per contenir l’agressivitat de Paolini (1,60m), que va colpejar amb l’ànima. És el primer triomf de la italiana en la central. En el quadre masculí, l’alemany Alexander Zverev (4) va derrotar a l’australià Alex de Minaur per 6-4, 7-6 (5) i 6-4 i jugarà la semifinal contra el noruec Casper Ruud (7).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)