Futbol sala

El Barça, eliminat

Futbol sala. Els blaugrana cauen en la pròrroga contra el Jimbee i es queden sense lliga i sense bitllet de Champions

Cartagena (2) 2 Barça (0) 1

JIMBEE CARTAGENA COSTA CÀLIDA:Chemi; Tomaz, Lucão, Bebe, Pablo Ramírez –cinc inicial–; Mínguez, Motta, Dario, Waltinho, Chispi, Saura, Berthod, Mellado i Jesús.BARÇA:Dídac; Tapias, Erick, Matheus, Pito –cinc inicial–; Puigvert, Nicolás, Antonio, Catela, Miquel Feixas, Adolfo, Touré i Kokoro.GOLS:1-0 (20’) Lucão. 1-1 (23’) Touré. 2-1 (41’) Tomaz.

El Barça va persistir fins a l’extenuació, però la pròrroga a la pista del Jimbee Cartagena va dictar sentència. L’equip blaugrana cedia el segon punt de la sèrie de semifinals de lliga i quedava automàticament apartat de la final. Sense títol de lliga i sense bitllet per a la Champions del curs vinent. Final cruel per a l’etapa de Jesús Velasco a la banqueta blaugrana. A les cinc baixes ja conegudes, s’hi va afegir a última hora la d’André Coelho, que es va quedar a casa per unes molèsties a les costelles. Un contratemps més per a un grup de jugadors que ha sobreviscut durant bona part de la temporada fins que l’equip no ha donat per a més. Com en el primer partit de la sèrie, i com molts altres, al conjunt blaugrana el va penalitzar la falta d’efectivitat i va pagar molt cares algunes errades defensives.

La pressió avançada del Jimbee i els serveis de cantonada van crear alguns problemes a la rereguarda del Barça en el tram inicial del partit. L’equip blaugrana es va anar engreixant i de mica en mica va començar a amenaçar la porteria rival. Les oportunitats culers es van anar succeint, però les intervencions de Chemi van ser providencials. Més enllà de les aturades, el porter del Cartagena va ser determinant. Una llarga centrada seva va ser l’origen del primer gol del partit. Lucão va guanyar l’esquena a Pito i va aprofitar la sortida en fals de Dídac per marcar de cap quan només restaven 19 segons per al descans.

El premi a la insistència blaugrana va arribar a l’inici de la segona meitat. Touré, un dels jugadors més en forma en els play-offs, va aprofitar una assistència de Dídac per superar el porter rival amb un xut creuat i col·locat al segon pal (23’). Després del gol, el Barça es va prendre un descans i el Cartagena va fer un pas endavant. Tot i les cinc faltes acumulades, l’equip de Velasco va sobreviure fins a la pròrroga. En el temps addicional, el Jimbee va sortir a totes i Tomaz (41’), entrant tot sol des del segon pal, va obrir la porta de la final per als locals. L’equip blaugrana, exhaust, ho va intentar fins a l’últim moment amb el porter jugador, però no va trobar recompensa.