Ciclisme

Marianne Vos fa un recital, guanya l’etapa reina i és la nova líder de la Volta

La neerlandesa s’ha imposat en solitari a l’alt de La Molina

Marianne Vos (Visma) ha fet tota una demostració de potència i de classe, i ha guanyat a l’alt del Coll de La Molina i s’ha situat com a nou líder de la general de la primera Volta a Catalunya femenina. La mítica ciclista neerlandesa ha guanyat l’etapa reina en solitari amb una marge de 51 segons sobre la seva companya d’equip i compatriota Riejanna Markus i de 56 enfront la noruega Katrine Aalerud (Uno-X). Marianne Vos lidera la general amb un minut d’avantatge sobre Riejanna Markus.

La segona etapa entre La Seu d’Urgell i La Molina (95,7 km) s’ha iniciat amb alguns intents d’escapada abans d’afrontar els ports de primera categoria. La catalana Laia Bosch (Massi) ho ha intentat en solitari en els primers quilòmetres i després la seva companya d’equip Ingrid Ruiz ha format part d’un grupet de dotze corredors que ha marxat del pilot, però el pilot no els ha deixat agafar gaire avantatge. La pujada al Coll de Toses, de primera categoria, s’ha fet en grup i a ritme, sense atacs i Mireia Benito (Insurance) ha passat en segona posició.

Els atacs s’han esperat a l’inici de la pujada a La Molina i el grup principal s’ha començat a desfer. La líder Ally Wollaston (Insurance), que va guanyar la primera etapa a l’esprint, s’ha depenjat aviat. Per davant hi han hagut alguns atacs del Visma que han anat reduint el grup principal, fins que ha atacat Marianne Vos. La neerlandesa ha estat atrapada, però en el seu segon intent a sis quilòmetres del final ha marxat amb Katrine Aalerud, a la que ha deixat dos quilòmetres després. Marianne Vos s’ha emportat la victòria i s’ha tret l’espina de la segona posició a l’esprint en la primera etapa a Manresa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)