Ciclisme

Marianne Vos amplia el seu palmarès amb la Volta

Ciclisme. Volta a Catalunya femenina. La mítica campiona neerlandesa s’emporta la general de la primera edició de la cursa

L’impressionant palmarès de Marianne Vos (Visma) es va ampliar una mica més amb la seva victòria en la general de la primera edició de la Volta a Catalunya femenina. La neerlandesa de 37 anys ha estat un cop campiona olímpica i tres campiona mundial en ruta, en pista també ha guanyat un títol olímpic i dos de mundials, i ha estat vuit vegades campiona del món de ciclocròs. Marianne Vos va superar en la general la seva compatriota i companya d’equip Riejanne Markus per 1:06, i la tercera posició va ser per a la noruega Katrine Aalerud (Uno-X) a 1:14. La catalana Mireia Benito (AG Insurance) va acabar tretzena, a 2:09 de la guanyadora, i també va ser segona en la general de la muntanya.

La tercera i última etapa de la cursa, entre Molins de Rei i Barcelona (86,6 km), es va decidir a l’esprint i la guanyadora va ser Ally Wollaston (AG Insurance), que va sumar la seva segona victòria, ja que també havia guanyat la primera etapa a Manresa. La neozelandesa va superar en la línia de meta situada a l’avinguda de Maria Cristina de Barcelona Marianne Vos –com divendres–, que ha acabat la Volta amb dues segones posicions i una victòria. En aquesta ocasió la tercera posició de l’etapa va ser per a l’italiana Vittoria Guazzini (FDJ).

Des de l’inici de l’etapa hi va haver intents d’escapada i l’alemanya Leonie Laubig (Primeau Vélo) va ser la que ho va aconseguir i va arribar a tenir 50 segons d’avantatge. En la pujada al coll dels Casots, de segona categoria, va ser atrapada i a partir d’aquí tots els intents d’escapada van ser neutralitzats. En l’ascensió del coll de Begues, de tercera categoria, a 25 km de la meta, va marxar l’alemanya Aileen Schweikart (Laborat Kutxa) i a la baixada van tornar els atacs. La neerlandesa Loes Adegeest (FDJ) va ser la que va aconseguir escapar-se en solitari i va estar uns 20 segons al davant fins a tres quilòmetres de la meta, quan la va atrapar el grup principal.