Atletisme

Adel Mechaal compleix en un altre dia a l’oficina

Atletisme. El palamosí encerta la tàctica i té cames per acabar quart en l’eliminatòria i guanyar-se l’accés a la final de 1.500 m de l’europeu de Roma

El palamosí Adel Mechaal ha traslladat el seu costum de doblar prova en els campionats estatals a l’àmbit internacional. Ho va fer en la campanya hivernal, amb el sisè lloc en els 1.500 m i el cinquè en els 3.000 m del mundial en pista coberta a Glasgow. I repeteix experiència en l’europeu de Roma, on està tornant a exhibir ofici, resistència i capacitat competitiva. Dissabte va ocupar el quart lloc en els 5.000 m i ahir va certificar l’accés a la final dels 1.500 m, imposant galons, assumint la responsabilitat de sacsejar la prova i ocupant la quarta plaça, amb un registre de 3:44.19. Un altre dia a l’oficina. La final serà demà, en la jornada de cloenda (22.26 h).

El fondista català va ser el principal animador de la primera sèrie. Després d’un primer tram força lent (1:04.09 els 400 m i 2:10.83 els 800 m), Mechaal va aparèixer en escena i va accelerar el ritme per fer la selecció definitiva. Amb un atac progressiu, l’empordanès es va col·locar en primer lloc i no el va abandonar fins als últims metres, en què es va veure superat pel britànic Neil Gourley (3:44.05), l’italià Pietro Arese (3:44.09) i el belga Ruben Verheyden (3:44.19), només 5 mil·lèsimes més ràpid que el català. Només els sis primers accedien a la final i en van quedar fora alguns corredors il·lustres com l’espanyol Mario García Romo (7è amb 3:44.30) i el noruec Narve Gilje Nordaas (12è amb 3:46.15).

En la segona eliminatòria, molt accidentada per la caiguda de fins a cinc atletes en l’última volta, es va imposar el gran favorit, el noruec Jakob Ingebrigtsen (3:37.65), seguit de l’italià Federico Riva (3:37.75) i el francès Azeddine Habz (3:38.37). Ignacio Fontes, setè amb 3:39.02, s’havia quedat fora de la final, però després d’una reclamació de la delegació espanyola va ser repescat.

Fita històrica de Bestué en 200 m

La santcugatenca Jaël-Sakura Bestué es va guanyar el bitllet per a la final dels 200 m de l’europeu de Roma de forma directa, aconseguint el segon lloc en la segona semifinal (22.81). La recordista catalana, gràcies als seus punts en el rànquing, s’havia estalviat les eliminatòries matinals i avui (22.53 h) serà entre les escollides per jugar-se el tron continental del doble hectòmetre. Arrencant des del carrer 7, Bestué va volar en el revolt i va prendre ràpidament la compensació a l’alemanya Talea Prepens. Va abordar la recta d’arribada en primer lloc i en el tram final només es va veure superada per la noruega Henriette Jaeger (22.71). Les vencedores de les altres semifinals van ser la britànica Daryll Neita (22.51) i la suïssa Mujinga Kambundji (22.52). L’últim precedent d’una velocista de la federació espanyola en una final europea de 200 m va ser fa 34 anys, a Split 1990, en què Sandra Myers es va classificar en quarta posició.