Golf

El gran cop de David Puig

Golf. El golfista de la Garriga passa el tall al US Open amb una targeta de 68 cops (-2) i segella la classificació per als Jocs de París al costat de Jon Rahm

El català de 22 anys David Puig (la Garriga, 2001) ha passat el tall al US Open, el tercer major de la temporada, que es disputa a Pinehurst (Carolina del Nord), esmenant el +6 de dijous amb una magnífica targeta de 68 cops (-2) que l’ha ressituat amb +4 (144 cops), i de retruc ha segellat la classificació per als Jocs de París, l’altre gran objectiu que perseguia. Puig, que pertany al Club Golf Barcelona, acompanyarà el basc Jon Rahm en la delegació de la federació espanyola. El català juga habitualment al circuit saudita LIV en el qual també hi són Rahm, amb un contracte estratosfèric que ha fet vessar rius de tinta, i el castellonenc Sergio García. Aquests tornejos reparteixen molts diners en premis, però no sumen punts per al rànquing mundial que determina l’accés als Jocs. Per això, Puig va haver de competir en quatre proves del circuit asiàtic –amb un títol de prestigi a Malàisia, un segon lloc, un cinquè i un desè– i recórrer 30.000 quilòmetres des del febrer per escalar en el rànquing i acabar certificant la plaça olímpica superant l’extremeny Jorge Campillo. La seva progressió ha estat fulgurant i ha passat de ser el 2.819 del món a situar-se ben a prop dels cent millors del planeta (108è), fet que li ha obert de bat a bat la porta dels Jocs. Per accedir al US Open, va haver de passar una prèvia classificatòria. Tot plegat, un èxit sonat per a Puig, que completarà per segon any consecutiu el US Open després de finalitzar l’any passat a Los Angeles en el lloc 39è. El líder del torneig després de la segona jornada és el suec Ludvig Aberg (-5).

El circuit LIV, que es juga a 54 cops en comptes dels habituals 72 –per això s’ha batejat així fent referència als números romans– és l’hàbitat natural del català. S’hi disputen competicions individuals i per equips i reparteixen premis sucosos. Puig és a l’equip de Sergio Garcia.

Malalt de F1 i culer

Puig, que va estudiar a Arizona State, la mateixa universitat que Jon Rahm, és un malalt de la fórmula 1. El seu ídol és ni més ni menys que el neerlandès i gran dominador del campionat Max Verstappen. A la vegada, però, és un apassionat del Barça de futbol.

LA DADA

L’any passat ja va acabar el tercer ‘major’ del curs amb una notable 39a posició
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)