Gimnàstica

La Copa del Món de gimnàstica estètica de grup portarà més de 800 participants a Tarragona

Englobarà un total de quatre competicions i es disputarà del 27 al 30 de juny al Palau d’Esports Catalunya

La Copa del Món de gimnàstica estètica de grup AGG World Cup III, que se celebrarà del 27 al 30 de juny a Tarragona, tindrà una participació total de 861 gimnastes i 20 delegacions internacionals. Així ho han anunciat el conseller d’Esports i Turisme Esportiu de l’Ajuntament de Tarragona, Berni Álvarez, el president de la Federació Espanyola de Gimnàstica, Jesús Carballo, i la directora de l’àrea de competicions de la Federació Catalana de Gimnàstica, Carme Garcia, en la compareixença conjunta que han fet al Palau d’Esports Catalunya, que acollirà la setmana vinent la competició.

Emmarcada dins del calendari oficial de la Federació Internacional de Gimnàstica Estètica de Grup la prova esdevindrà la primera competició internacional –en l’àmbit federat–, que s’hagi albergat mai en territori espanyol d’aquest esport. La Copa del Món de gimnàstica estètica de grup englobarà un total de quatre competicions que portaran a Tarragona les millors gimnastes d’aquesta modalitat. A l’IFAGG World Cup III, adreçada a les gimnastes sèniors, hi participaran un total de 165 gimnastes en representació de 20 clubs provinents de deu nacionalitats; a l’IFAGG Challenge Cup, adreçada a les gimnastes júniors, hi competiran un total de 143 gimnastes en representació de 17 equips provinents de vuit nacionalitats; a l’IFAGG Mediterranean Countries, adreçada a les gimnastes procedents de països mediterranis, hi participaran 437 gimnastes en representació de 58 equips provinents de set nacionalitats i a l’IFAGG Open International, hi competiran 472 gimnastes en representació de 54 equips procedents de deu nacionalitats.

“Estem molt contents de formar part i acollir aquesta gran cita esportiva mundial que tornarà a situar a Tarragona en el mapa de les competicions internacionals, esdeveniments d’alt nivell compatibles totalment amb l’activitat diària de les instal·lacions esportives municipals” ha manifestat el conseller d’Esports, Berni Álvarez. El president de la federació espanyola Jesús Carballo ha mostrat el seu entusiasme per “implantar i desenvolupar aquesta nova modalitat esportiva que ens portarà moltes alegries”. En representació de la federació catalana Carme Garcia ha explicat el repte que ha suposat organitzar una competició internacional d’aquesta magnitud “en un temps rècord de dos mesos”, tot agraint la confiança dipositada per part de l’IFAGG, la RFEG i el suport rebut per part de l’Ajuntament de Tarragona. “Tot i que porta poc temps en l’àmbit federatiu la gimnàstica estètica de grup és una modalitat amb història perquè ja fa més de 20 anys que es practica”, ha reivindicat Carme Garcia, que ha animat a omplir les graderies del Palau d’Esports Catalunya.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)