Més esport

Esports

Mor James Rice, kitesurfista que es preparava per als Jocs Olímpics

Tenia 18 anys i va morir mentre practicava apnea al Regne de Tonga

El jove kitesurfista de 18 anys, Jackson James Rice, va morir el passat cap de setmana en un accident mentre s’entrenava a Tonga, un petit estat de la polinèsia. “Va desmaiar-se en aigües poc profundes després d’estar practicant apnea. Uns bussejadors van trobar el cos sota el seu vaixell i el van intentar reanimar sense èxit” ha dit el seu pare, Darren Rice, al digital Matangi Tonga.

Rice, nascut als Estats Units, però traslladat a viure a Tonga de ben petit, era una jove promesa del Surf d’estel (Kitesurf), un esport aquàtic que consisteix a lliscar per damunt l’aigua amb un estel d’atracció que està subjecte a l’esportista per quatre o cinc línies, dues fixes a la barra i les dues o tres restants que passen pel centre d’aquesta. Els kitesurfistes poden arribar a desplaçar-se a més de 50 km/h i s’eleven amb grans salts per damunt de l’aigua. Aquest estiu serà la primera vegada que es duu a terme aquesta modalitat en la cita olímpica, i ell hauria estat el primer caucàsic que representava el petit regne de Tonga en uns Jocs. El passat mes de desembre, a Sydney, va quedar vuitè i va passar les proves per poder ser olímpic. Actualment, s’estava entrenant tant en aigües europees com de la polinèsia. La seva darrera competició va ser el Formula Kite World Championships a Hyères, França.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.