Natació

Emma Carrasco també pren el bitllet olímpic en 200 m estils

La nedadora lleidatana del CN Sant Andreu s’ha guanyat la plaça amb un nou rècord del campionat (2:11.11) en la quarta jornada del campionat d’Espanya Open a Palma

La lleidatana Emma Carrasco (CN Sant Andreu) ha certificat el passaport per als Jocs Olímpics de París amb una exhibició en tota regla en els 200 m estils, en la quarta i penúltima jornada del campionat d’Espanya Open, que es disputa a les piscines Son Hugo de Palma. Des del tram de papallona, Carrasco ha pres la sortida amb molta determinació i ha convertit la final en una lluita contra el cronòmetre. Ha mantingut el ritme tant en l’esquena com en la braça i ha resistit els últims 50 metres de crol per acreditar una marca personal de 2:11.11, per sota de la mínima olímpica (2:11.47) i del rècord del campionat. Carrasco ha avantatjat per més de 3 segons Alba Vázquez (Churriana), segona amb 2:14.38, i de 5 la badalonina Mireia Belmonte (CN Barcelona), tercera i que amb 2:16.75 ha millorat notablement el seu registre de la temporada. A Belmonte només li queda demà els 400 m lliure si vol ser olímpica per cinquena vegada.

En els 200 m estils masculins, el mallorquí Hugo González de Oliviera (Real Canoe) ha guanyat l’or amb 1:56.48, mentre que Pol Ferret (Sant Andreu) ha estat quart (2:03.54), tercer entre els nedadors de la federació espanyola.

Plaça olímpica per a Arbidel González (CN Barcelona), en 200 m papallona

L’asturià del CN Barcelona Arbidel González s’ha guanyat la plaça per als 200 m papallona amb un nou rècord del campionat (1:55.66). Nedant de menys a més, Arbidel s’ha acabant imposant a Miguel Martínez Novoa (Canoe), que havia marcat el ritme fins als 150 metres. Pedro Ruano (CN Terrassa) s’ha classificat en cinquè lloc (2:02.22) i el júnior Isak Fernández (CN Calella), que ha tornat a rebaixar la mínima per a l’europeu, en el sisè (2:02.34). En els 50 m lliure, la castellonenca Lidón Muñoz (CN Sant Andreu) ha tornat a exhibir la seva supremacia en la velocitat estatal i s’ha emportat l’or amb un registre de 25.13, calcat al de les eliminatòries matinals. La seva companya de club Marta González ha estat cinquena (26.01) i Clàudia Muñoz Becerra (CN Sabadell), sisena (26.08). En els 50 m masculins, el títol ha estat per al mallorquí del CN Sabadell Sergio de Celis, amb un nou registre personal (22.16). Mario Mollá (CN Terrassa) ha ocupat la cinquena posició (22.59), seguit del jove de 16 anys Luca Hoek (CN Sitges), amb 22.75 (22.63 en les eliminatòries) i Sergi Castells (CN Barcelona), amb 22.89.

En els 200 m papallona, la nedadora del CN Lleida Paula Juste ha rebaixat la seva marca personal (2:09.50) i amb un gran últim parcial a punt ha estat de superar la manxega Laura Cabanes (Real Canoe), que s’ha imposat amb 2:09.03. Ha completat el podi la nedadora del CN Sant Andreu Júlia Pujadas (2:10.40).

Homenatge a Melani Costa

En el primer lliurament de premis de la sessió de tarda s’ha homenatjat la nedadora mallorquina Melani Costa, que amb aquest campionat posava punt i final a la seva llarga carrera, que va tenir com a punt àlgid el mundial de Barcelona 2013, guanyant la plata en els 400 m lliures rere la llegendària Katie Ledecky.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.