Espanya goleja Itàlia (18-6) en la final del mundial cadet

El títol, amb el seleccionador Àlex Oses i deu jugadors, té un marcat segell català

La selecció espanyola, amb deu jugadors catalans, s’ha emportat el títol mundial cadet (nascuts el 2008 i 2009) després d’una golejada en tota regla en la final contra Itàlia (18-6), disputada a Malta. El combinat d’Àlex Oses ha dominat el seu rival de principi a fi (4-0, 4-3, 6-1 i 4-2) i s’ha mostrat molt superior tant en defensa com en atac. Els màxims anotadors de la final han estat Oriol Hurtado (UE Horta), amb 5 gols i escollit millor jugador, i Marc Comabella (CN Barcelona), i Tiago Carrió (CN Sabadell), amb 4. Bruno Delmàs (Atlètic Barceloneta) també ha estat escollit millor porter del campionat.

L’equip espanyol ha fet tota una declaració d’intencions només començar. Dos gols en les dues primeres superioritats amb el segell del jugador de la UE Horta Oriol Hurtado han donat la iniciativa als d’Àlex Oses. Ferm en defensa, Bruno Delmàs ha mantingut la porteria a zero durant tot el primer quart, que ha acabat amb un parcial de 4-0 després dels gols de Marc Comabella, des de la boia, i Mauro Millán, amb una fuetada a l’últim segon. El festival hispà s’ha allargat fins a l’inici del segon quart, amb les dianes de l’esquerrà Bernat Martínez i de Comabella, rematant al segon pal en superioritat (6-0). El conjunt transalpí, col·lapsat, havia fallat fins i tot el primer penal i no ha pogut marcar fins als 12:43 de joc, amb una acció d’home de més culminada per Pedro Puleo. Itàlia, amb dos gols més de penal, retallava diferències, però el conjunt d’Oses arribava al descans amb un còmode avantatge (8-3) després de les dianes d’Hurtado, també de penal, i d’Enzo Fernández, en superioritat. Si Itàlia tenia alguna esperança de remuntada s’ha esvaït completament en el tercer quart. L’equip espanyol ha posat la directa i ha exhibit la seva major efectivitat per sentenciar la final i el títol mundial amb un contundent parcial de 6-1. Ni amb tot decidit els campions han abaixat el peu de l’accelerador i s’han emportat també el parcial de l’últim quart, per 4-2.