Handbol

El Barça, el rival a batre en un grup d’alt voltatge

Handbol. L’equip blaugrana coincidirà en la fase de grups de la Champions amb l’Aalborg, l’últim finalista, i el Magdeburg, el vencedor del 2023

El Barça, el rival a batre després d’haver segellat la seva dotzena Champions no fa ni vint dies al Lanxess Arena de Colònia, ja té el camí marcat per defensar la corona europea en una primera fase de grups en què coincidirà amb oponents de primeríssima fila com l’Aalborg danès, l’últim finalista, o el Magdeburg, el vencedor de l’edició del 2023. Tres dels quatre últims protagonistes de la fase final –el Kiel aquest cop jugarà la lliga europea– seran en un mateix grup, que molts ja qualifiquen com “el grup de la mort”. El Kielce de Talant Duixebàev, finalista el 2023, el Pick Szeged hongarès o el Nantes seran altres rivals de consideració en un grup B que completen el Zagreb i el Kolstad noruec.

L’altre grup

Els caps de cartell del grup A són el Wisla Plock de Xavi Sabaté, i dos eterns aspirants, el Veszprém de Xavi Pascual i Toni Garcia, i el París Saint Germain. També s’haurà de tenir en compte el Füchse de Berlín, subcampió de la Bundesliga i de la lliga europea, el Fredericia danès, l’Sporting de Portugal, el Dinamo de Bucarest de David Davis i l’Eurofarm Pelister macedoni, la ventafocs del grup.

Després del sorteig efectuat a Viena, l’entrenador blaugrana Carlos Ortega admet que el repte “cada any és més difícil, ja que els equips milloren les seves plantilles cada temporada”, però que “el Barça sempre ha d’intentar ser entre els millors”. Amb tres títols europeus en les quatre últimes temporades, el conjunt blaugrana ha demostrat de sobres la seva capacitat competitiva. “El nostre objectiu és intentar tornar a ser a la final a quatre; sabem que ens ha tocat un grup molt difícil, però els jugadors són molt guanyadors i lluitarem per tornar a ser-hi”, sentencia el tècnic andalús.

El sistema de competició és idèntic al de les últimes edicions i els dos primers classificats de la fase de grups accediran directament als quarts de final. Els classificats del tercer al sisè lloc s’encreuaran en els vuitens. La competició s’estrenarà la setmana de l’11-12 de setembre i la fase final, altre cop al Lanxess Arena de Colònia, serà el cap de setmana del 14 i el 15 de juny.

Grup A
Orlen Wisla Plock (Polònia)
Veszprém (Hongria)
París Saint-Germain (França)
Fredericia Handboldklub (Dinamarca)
Füchse Berlín (Alemanya)
Sporting CP (Portugal)
Dinamo Bucarest (Romania)
Eurofarm Pelister (Macedònia Nord)
Grup B
Aalborg Handbold (Dinamarca)
SC Magdeburg (Alemanya)
Barça (Catalunya)
Industria Kielce (Polònia)
OTP Bank Pick Szeged (Hongria)
HBC Nantes (França)
HC Zagreb (Croàcia)
Kolstad Handball (Noruega)

Mem i Nielsen, en el set ideal de la Champions

Els jugadors del Barça Dika Mem (lateral dret) i Emil Nielsen (porter) han estat escollits en el set ideal de la Champions i la lliga europea, que va fer públic ahir la Federació Europea d’Handbol (EHF). Entre els designats també hi figura l’exblaugrana Ludovic Fàbregas (Veszprém), que està seleccionat com el millor pivot. Completen la nòmina d’escollits: Emil Jakobsen (Flensburg Handewitt), com a extrem esquerre; Elohim Prandi (PSG), com a lateral esquerre; Felix Claar (Magdeburg), com a central, i Hans Lindberg (Füchse Berlín), extrem dret. La consideració de millor defensa ha estat per a Magnus Saugstrup, del Magdeburg.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)