Atletisme

Laura Redondo suma la sisena corona estatal en martell

Adel Mechaal sucumbeix al ritme infernal de Thierry Ndikumwenayo i s’ha de conformar amb el segon lloc en 5.000 m

La gavanenca Laura Redondo (València) ha allargat la seva supremacia en el cercle de martell amb la seva sisena corona, cinquena de consecutiva, i ha sumat l’únic títol de la delegació catalana en la sessió de tarda del campionat d’Espanya a La Nucia (Marina Baixa). Amb un segon intent de 68,36 m, Redondo s’ha quedat molt a prop de la seva millor marca de l’any (68,48 m).

Mechaal, segon en 5.000 m

Un dels plats forts de la sessió de vespre ha estat la pugna per la victòria en els 5.000 m, amb dos dobles finalistes en l’europeu de Roma, Thierry Ndikumwenayo i el palamosí Adel Mechaal. El català ha acabat sucumbint al ritme infernal que ha imposat Ndikumwenayo, sobretot a partir del segon quilòmetre, però ha reforçat la seva candidatura als Jocs en aquesta distància. El barceloní Aaron Las Heras ha pres el comandament en les dues primeres voltes, però abans de cobrir el primer 1.000 m (2:42.23) el fondista nascut a Burundi ja havia accelerat el pas per fer la primera selecció. Als 2.000 m (5:19.99), la pugna pel títol ja només era cosa de dos, Ndikumwenayo i Mechaal. L’atleta del Playas de Castelló ha anat castigant al palamosí, que en la contrarecta final ha acabat desistint i s’ha conformat amb la segona plaça (13:24.52), tenint en compte que dissabte i diumenge té les eliminatòries i la final de 1.500 m. Ndikumwenayo ha vençut amb 13:20.81 i Las Heras s’ha classificat en cinquè lloc (13:41.92).

Bernat Canet, tercer en 100 m

La sessió s’ha tancat amb els atletes més ràpids del campionat. Sense Guillem Crespí, baixa per covid, el millor representant català ha estat Bernat Canet (Cornellà Atlètic), que ha tingut una sortida elèctrica (0.118 de temps de reacció) i ha pogut pujar al tercer graó del podi amb la seva millor marca de l’any (10.44). El títol ha estat per a Abel Alejandro Jordan (10.19). En els 100 m femenins, la maresmenca Ona Rossell (Playas Castelló) ha ocupat la setena posició (11.83) en una prova en què ha vençut la madrilenya Paula García (11.46).

Tres medalles en salts

La nodrida representació catalana en el concurs de perxa, amb set saltadors entre tretze participants, ha tingut poc premi. Artur Coll (Mislata), tercer amb 5,40 m, és l’únic que ha pogut pujar al podi en una prova on ha vençut el madrileny Adrian Pérez (5,45 m). De la quarta a la vuitena posició tot han estat atletes catalans: Àlex Gràcia (5,35 m); Àlex Teruel (5,35 m), Aleix Pi (5,25 m), Oriol Almirall (5,25 m) i Adrià Ripollès (5,25 m). En triple salt, les catalanes Elda Romeva, amb mínima pel mundial sub20 (12,96 m), i Naiara Estanga (12,86 m), han flanquejat la campiona europea, la gallega Ana Peleteiro, que en l’últim intent ha aterrat a 14,27 m.

Bones sensacions per a Sara Gallego i Javier Lorente

En les eliminatòries de 400 m tanques, ha causat molt bona impressió Sara Gallego (Nike), que ha acreditat 57.67 deixant-se anar en els últims metres i que de mica en mica es va apropant a la seva millor versió després d’un any marcat per les lesions. També ha brillat Javier Lorente (l’Hospitalet Atletisme), guanyador de la primera sèrie amb la seva millor marca personal (50.41). Totes dues finals es disputaran en la jornada de demà al vespre, a les 22.05 h la femenina, i 22.15 h la masculina.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)