Golf

L’empordanesa Txell Alós és tercera en el campionat d’Espanya aleví

L’empordanesa Txell Alós Martínez, golfista de Torroella de Montgrí (Girona), ha aconseguit la tercera posició en el campionat d’Espanya de golf en categoria aleví. L’esportista de 12 anys, de l’Empordà Golf Club de Gualta, ha compartit el tercer lloc del podi amb Zoe Zavoralova i Inés María García Hidalgo, després que totes tres hagin acabat la competició amb una targeta de 249 cops. En va fer 80 en la primera jornada i 91 en la segona, col·locant-se en novena posició, mentre que en el darrer dia va remuntar i amb 78 cops va enfilar-se fins al tercer lloc d’entre les 51 participants. La prova en categoria aleví l’ha guanyat Sofia Gamilia (231 cops), mentre que el segon calaix del podi l’ha ocupat Cornelia Bermudo del Río (239). El Campionat d’Espanya s’ha disputat del 25 al 27 de juny als camps del Real Golf La Manga Club de Múrcia i també ha acollit les proves de les categories infantil i benjamí. En aquesta mateixa competició, disputada l’any passat a Cadis, Txell Alós només va poder ser 22ª.

L’esportista empordanesa declara que “aquesta temporada està sent una mica irregular i no he acabat de trobar la meva millor versió. Al Campionat d’Espanya, després d’una primera volta amb 9 cops per sobre, em vaig situar cinquena però el segon dia em va matar. No vaig estar fina i dos triples en els últims dos forats em van posar al novè lloc. El meu entrenador, Gerard Pera, em va dir llavors que no tenia res a perdre i que anés a per totes, i així ho vaig fer. Vaig canviar l’estratègia i em va sortir tot rodó fins atrapar la tercera plaça. Malgrat tot, estic prou satisfeta”.

A part de Txell Alós, dues golfistes més formades a l’acadèmia de golf Empordà Golf Academy, dirigida per l’entrenador i exgolfista professional Pol Bech, han participat al Campionat d’Espanya. Es tracta d’Emma Artigas, en categoria infantil, i Clara Martínez, en categoria cadet.

La temporada passada es va proclamar campiona de Catalunya en categoria aleví a l’Infinitum Golf de Vila-seca (Tarragona) i va ser la millor jugadora europea de la seva edat amb la 38ª posició de més d’un centenar de participants en els US Kids World Championships que va tenir lloc a Pinehurst, a Carolina del Nord (Estats Units). També va aconseguir pujar al podi al Venice Junior International Open, on va ser tercera, i a l’Europeu d’Edimburg va aconseguir la desena posició. Txell Alós és germana d’Alba Alós, també golfista de l’Empordà Golf Club, i fa poc més de dos anys que practica aquest esport, que el combina amb el pitch&putt.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)