Atletisme

Ors de Guerrero, Mechaal, Bestué, amb mínima olímpica, i Retamal a la Nucia

La banyolina Esther Guerrer ha confirmat els pronòstics i ha guanyat la cursa dels 1.500 metres del campionat d’Espanya d’atletisme que s’ha disputat a Nucia i ha certificat la seva plaça olímpica. És el cinquè títol estatal de la distància que obté la catalana i el novè total, ja que també n’atresora quatre dels 800 metres. En absència de Marta Pérez, baixa per lesió, Guerrero ha estat encara més favorita i s’ha impost amb un temps de 4:02.76, la seva millor marca de la temporada i rècord del campionat, superat el que tenia la tarragonina Natàlia Rodríguez. Águeda Marqués, segona amb 4:03.90 i que ha fet la mínima, ha llançat la cursa fins que Guerrero l’ha avançat a l’inici de la darrera volta. La vilafranquina Naima Ait Alibou (4:09.07) ha guanyat el bronze i la santcugatenca Zoya Naimov ha estat quarta amb 4:11.41.

El doblet de les comarques gironines en la distància l’ha signat el palamosí Adel Mechaal també en els 1.500 m, amb una victòria indiscutible que segella també la seva plaça en els Jocs de París. Mechaal ha marxat com i quan ha volgut en la recta final i ha vençut amb 3:35.49, aixecant el seu cinquè títol estatal (en té dos en els 5.000). Un altre català, Adam Maijó, ha estat cinquè.

La jornada ha estat ben prolífica per l’atletisme català, que ha signat un altre doblet, guarnit, a més, amb una mínima olímpica gràcies a la santcugatenca Jaël-Sakura Bestué i al vilafranquí Pol Retamal, que han confirmat els pronòstics i han revalidat els títols dels 200 metres. Bestué havia guanyat la semifinal al matí amb 23.18 i en la final ha fet un temps de 22.73 amb el qual ha fet la mínima (22.80). És el cinquè títol estatal de Bestué, que s’ha emocionat pel títol i per haver certificat la seva presència a París 2024.

Retamal, per la seva banda, ha guanyat la primera semifinal al matí amb 20.71 i al vespre s’ha penjat el seu quart or en la distància amb una gran autoritat. Malauradament, el seu registre (20.57), no li ha permès segellar la mínima olímpica (20.36). Adrià Alfonso ha acabat sisè amb 21.17.

En el salt d’altura, Ona Bonet ha lluitat per les medalles i ha acabat penjant-se el bronze amb 1,83 m.

També havia segellat l’accés a la semifinal amb el millor temps de les participants Xènia Benach (13.21) en els 100 metres tanques. La gran favorita per penjar-se l ’or ha caigut en la semifinal i ha quedat fora de la lluita. La campiona de Catalunya, Mireia López, ha fet marca personal –13.34– i ha guanyat la medalla de bronze.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)