Ciclisme

Biniam Girmay fa saltar la banca a Torí

La tercera etapa del Tour, de 230,8 quilòmetres entre Plaisance i Torí, la més llarga de la 111a edició de la cursa; és la primera en resoldre’s en un esprint que s’apunta per sorpresa Biniam Girmay (Intermarché-Wanty), amb Fernando Gaviria (Movistar) segon i Arnaud de Lie (Lotto) tercer. “Des que vaig començar a córrer ni tant sols somniava córrer el Tour, sent d’Eritrea. Amb aquest triomf el meu país i tot el continent ja formen part de la història de la cursa” explica el velocista. Richard Carapaz (EF) passa a ser el líder de la general, amb el mateix temps que Tadej Pogacar (UAE), Remco Evenepoel (Soudal) i Jonas Vingegaard (Visma), quart.

Combatiu

Fabien Greille (TotalEnergies) en solitari i després de quatre hores a una velocitat mitjana de 39 km/h era el protagonista de la primera aventura del dia, de manera individual i a manca de 66,5 quilòmetres. Encara quedava un dels tres ports de 4a categoria de la jornada, el Cim Sommariva Perno a 49,4 de meta, que el corredor del Loira (1994) coronaria acostant-se al minut de marge, un avantatge que mai arribaria a superar fins que li va durar el protagonisme, a la sortida de Carmagnola i quan quedaven 28,5 km.

Mathieu van der Poel a menys de 5 quilòmetres i en el marge de seguretat, per una punxada, quedava fora de la lluita pel triomf i la caiguda a 2,3 km tenia la resta de corredors de l’Alpecin com a perjudicats.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)