Atletisme

Canales pren el tren olímpic

Atletisme. El migfondista gironí, subcampió estatal en 800 m a la Nucia, és inclòs en la llista de la selecció espanyola per competir en els Jocs de París, on hi haurà 11 atletes catalans

El gironí Elvin Josué Canales (New Balance), subcampió d’Espanya de 800 m, ha estat inclòs en la llista de la selecció espanyola per als Jocs Olímpics de París, en què hi haurà un total d’11 atletes catalans. El migfondista de Sant Narcís s’ha afegit als altres que ja s’havien anunciat o que després de l’actuació a l’estatal de la Nucia ja tenien clara la seva convocatòria: Jaël-Sakura Bestué (200 i 4x100 m), Esther Guerrero (1.500 m), Meritxell Soler (marató), Cristina Montesinos (20 km marxa i relleu mixt), Raquel González (relleu mixt de marxa), Berta Segura (4x400 m), Adel Mechaal (1.500 i 5.000 m), Abdessamad Oukhelfen (10.000 m), Ibrahim Chakir (marató) i Paul McGrath (20 km marxa i relleu mixt). Amb llicència de la federació catalana, també competiran en els Jocs Santi Catrofe (5.000 m), amb l’Uruguai, i Nahuel Carabaña (3.000 obstacles), amb Andorra.

L’elecció dels tres components per als 800 m ha estat un dels grans dilemes del seleccionador espanyol, Pepe Peiró, ja que fins a cinc corredors complien tots els requisits previs; havien aconseguit la mínima olímpica i eren dins la quota del rànquing de punts de World Athletics (WA). Finalment, el seleccionador ha apostat pel podi de la Nucia: Mohamed Attaoui, Josué Canales i Adrián Ben. El migfondista català, que s’entrena al CAR de Sant Cugat a les ordres de Carles Castillejo, ha culminat d’aquesta manera una setmana i mitja d’emocions molt fortes. El 23 de juny va aconseguir la mínima olímpica en una espectacular cursa a Guadalajara (1:44.49), el 28 va rebre el transfer de WA per poder ser seleccionable per Espanya –és d’origen hondureny–, el 30 va obtenir el subcampionat estatal a la Nucia i ahir es va confirmar la seva selecció per als Jocs. “Encara no toco de peus a terra”, ha admès l’atleta.

Jaime Guerra, en espera

El saltador Jaime Guerra, que a la Nucia va superar àmpliament la mínima olímpica (8,17 m), haurà d’esperar un parell de dies i que s’acabi d’ajustar el rànquing de punts (WA) per saber si entra a la selecció. Actualment ocupa el 37è lloc d’una quota de 32, tot i que ja se sap que alguns atletes que el precedeixen estan lesionats o han quedat fora en les proves de selecció.

DONES
Jaël-Sakura Bestué
(Adidas)
200 i 4x100 m
Esther Guerrero
(New Balance)
1.500 m
Meritxell Soler
(Av. Manresa)
Marató
Cristina Montesinos
(Piélagos)
20 km i relleu mixt de marxa
Raquel González
(Independent)
relleu mixt de marxa
Berta Segura
(Independent)
4x400 m
HOMES
Josué Canales
(New Balance)
800 m
Adel Mechaal
(Asics)
1.500 i 5.000 m
Abdessamad Oukhelfen
(Nike)
10.000 m
Ibrahim Chakir
(Independent)
Marató
Paul McGrath
(Cornellà Atlètic)
20 km i relleu mixt de marxa

Retamal no és convocat i s’ho pren amb ironia

“Us agraeixo profundament aquesta nova oportunitat de continuar entrenant sense destorb d’una competició internacional que només distrauria la meva rutina diària. El vostre ferm compromís amb la desmotivació dels esportistes és digne d’estudi. Gràcies per tant @atletismoRFEA.” Amb aquest text a la xarxa X el velocista de Sant Martí Sarroca Pol Retamal exposava una vegada més el seu enuig amb els criteris fixats per la federació espanyola. El campió estatal de 200 m a la Nucia és dins la quota del rànquing de la WA (42 de 48), però aquest cop no havia segellat la mínima fixada per la RFEA. Li demanaven 20.36 i aquest curs ha acreditat 20.50. El decatleta d’Onil Jorge Ureña es trobava en la mateixa situació que Retamal –dins el rànquing i sense mínima–, però en aquest cas s’ha fet una excepció i ha estat convocat per als Jocs. Pepe Peiró ha considerat que no el podien deixar fora tenint en compte que per rànquing de marques, i a tres per país, ocupava el dinovè lloc dels que seran a París.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)