Ciclisme

Biniam Girmay, el primer que repeteix

Biniam Girmay (Intermarché) és el guanyador de la vuitena etapa del Tour, amb 183,4 quilòmetres entre Semur-en-Auxois i Colombey-les-Deux-Églises. Hi havia cinc ports, dos de tercera i tres de quarta categoria l’últim dels quals coronat a 61 km de l’arribada tot i que a l’últim quilòmetre apareixia una sorpresa del 5% de desnivell en la interminable recta final que afavoria les característiques de l’eritreu, el primer corredor que suma dos triomfs en aquest 111è Tour –també l’Intermarché trenca l’alternança d’equips.

Jonas Abrahamsen (Uno-X), que lidera la muntanya des del final de la primera etapa, s’assegurava arribar amb el mallot de punts vermelles fins l’etapa 10, al Macís Central, un rècord que es manté des del 1984 quan era el belga Ludo Peeters (1953) qui regnava entre els escaladors de manera ininterrompuda fins la desena jornada. El noruec havia superat en primer lloc tots els colls i Biniam Girmay també s’assegurava el verd en un recorregut que començava sota la pluja i sense Mads Pedersen (Lidl), que no podia girar full a les conseqüències de la caiguda de dimecres en la línia d’arribada.

Neilson Powless i Stefan Bissegger (EF) havien format la primera escapada amb Abrahamsen, però els dos corredors aixecaven el peu al quilòmetre 31 i quan un moviment de Ben Healy i AlbertoBettiol, també de l’equip rosa, havia precipitat que es formés el vagó de cua amb els millors esprintadors, el gruix dels quals tornarien al pilot.

Jordan Jegat (TotalEnergies) en solitari era un dels últims moviments per mirar d’atrapar el noruec, que arribaria a gaudir de 6 minuts de marge i que a 25 per acabar amb prou feines en tenia 1 per la fal·lera dels equips per estar en els llocs del davant del pilot a l’arribada als darrers alts i baixos.

El pilot atrapava Abrahamsen a manca de 14,4 km i Girmay era capaç d’esperar el seu millor moment per deixar Philipsen (Alpecin) segon i De Lie (Lotto) tercer.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)