Tennis

Episodi històric per al Club Tennis d’Aro

L’equip masculí júnior de l’entitat del Baix Empordà, tercer en el torneig disputat a Saragossa

El Club Tennis d’Aro viu un moment dolç. El seu equip júnior masculí, format per Maksym Kalabishka, Nathan Walters, Marc Sala i Àlex Sala, va aconseguir un històric tercer lloc en el campionat d’Espanya de tennis júnior per equips, disputat a Saragossa la setmana passada. L’equip del Baix Empordà va derrotar, entre d’altres, a clubs de renom de l’Estat espanyol com el Club Tennis València, i va perdre la possibilitat de pujar més amunt en el podi en caure contra el Club Tennis El Candado de Màlaga.

Els quatre joves s’entrenen i competeixen a Platja d’Aro a l’acadèmia Magister Tennis, un centre d’alt rendiment especialitzat en aquesta disciplina per a joves integrats al club. Ferran Ventura, director general de Magister Tennis, celebra l’èxit d’aquesta fita: “Mai abans un club gironí havia aconseguit un tercer lloc en el campionat júnior estatal. En el Club Tennis d’Aro hi ha la possibilitat de créixer com a tennista professional sense haver de marxar a Barcelona, com fins ara passava. Aquest l’entrena diàriament Ferran Ventura (exjugador ATP) i Javier Duarte, excapità de la copa Davis de la selecció espanyola”, exposa l’executiu, que sobre la presència de Dudu destaca: “Estem parlant d’una figura importantíssima dins del tennis espanyol; és un entrenador que ha entrenat grans figures, com Àlex Corretja o Tommy Robredo; tenim molta sort de tenir-lo entre nosaltres.” Tot plegat amb un somni ben definit: “Que un dels nostres jugadors arribi al top 100 mundial”, conclou Ventura.

Javier Duarte: el secret de l’èxit

C. J.

L’as a la màniga dels atletes del programa d’alt rendiment del Club Tennis d’Aro és un dels membres de l’equip formador: Javier Duarte, Dudu (1959). El tècnic ha estat entrenador d’alguns dels tennistes més reconeguts a Espanya, com ara Pablo Carreño, Tommy Robredo, Carles Costa o Àlex Corretja, amb els quals ha aconseguit més de 30 títols en competicions del circuit ATP. L’any 2000 va guanyar la copa Davis com a seleccionador i, després, va ocupar el càrrec de director esportiu a la Federació Espanyola de Tennis entre els anys 2005 i 2009.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)