Futbol sala

El Barça confirma Tino Pérez com a substitut de Jesús Velasco

Tino Pérez, un dels entrenadors més prestigiosos i amb millor palmarès del futbol sala espanyol, és el nou entrenador del Barça de futbol sala substituint a Jesús Velasco. Arriba lliure procedent del Shangai Quanqi Pioneer de la Superlliga de la Xina i signa per dues temporades, fins al 30 de juny del 2026. És el tercer fitxatge per a la propera temporada després dels anuncis dels jugadors Eric Martel i Khalid.

Faustino Tino Pérez-Moreno Gómez té 55 anys, és de Toledo, i té una llarga i plena d’èxits trajectòria sobretot a Espanya, Rússia i Itàlia, amb un palmarès de 4 Champions i 3 lligues espanyoles, 4 Superlligues russes i 1 Scudetto com a títols principals. També ha guanyat una copa d’Espanya, una copa del Rei i una Supercopa d’Espanya la seva última temporada a l’Inter, la 2021/22; la Copa russa amb el Dinamo; i dues Copes d’Itàlia i una Supercopa d’Itàlia amb l’Aqua Sapone.

Una llarga trajectòria

La seva extensa carrera va començar al Toledart, de la mà de Jesús Velasco, i va debutar com a primer entrenador al Talavera la temporada 1996/97. Després del Talavera, on va conquerir la seva primera Champions el 1998, es va consagrar al mític i hegemònic Playas de Castellón, que ho va guanyar tot entre el 2000 i el 2003. A Espanya també ha entrenat al Movistar Inter; al Polaris World Cartagena, on va coincidir amb Jordi Torras entre el 2005 i el 2007; l’Armiñana Valencia i l’Azkar Lugo.

A l’estranger també ha destacat sobretot al Dinamo de Moscou, amb qui va guanyar tots els títols nacionals i va quedar tres vegades consecutives subcampió d’Europa entre el 2012 i el 2014; i també ha passat per Romania (Brasov); l’Azerbaidjan (Araz i selección); Itàlia (Aqua Sapone); i la Xina (Shangai Quanqi Pioneer).

Presa de contacte

Tino Pérez va arribar a Barcelona acompanyat per la seva família ahir dilluns i va visitar la Ciutat Esportiva guiat per Jordi Torras i el segon entrenador Jordi Illa. També va tenir temps per fer-se les primeres fotografies com a blaugrana i atendre als mitjans de comunicació del Club. “És un repte professional incomparable, sé que se m’exigeix guanyar títols però hi estic acostumat i tenim la millor plantilla per aconseguir-ho”, va afirmar. “Vull que l’equip practiqui un futbol sala dinàmic i vertical, que siguem dominadors del joc i creem moltes ocasions sempre buscant la victòria”, diu sobre l’estil de joc que voldria imposar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)