Ciclisme

Pogacar demostra qui és el líder, guanya i ja té gairebé dos minuts de marge

L’eslovè ataca a cinc quilòmetres del final en la primera etapa dels Pirineus i supera Vingegaard per 39 segons a l’alt de Pla d’Adet

Tadej Pogacar (UAE) ha volgut deixar clar qui és el líder del Tour, ha aconseguit la victòria en la primera etapa en els Pirineus i s’ha situat amb pràcticament dos minuts d’avantatge en la general. L’eslovè ha atacat a cinc quilòmetres del final de l’ascensió del Pla d’Adet, de categoria especial, ha deixat enrere Jonas Vingegaard (Visma) i Remco Evenepoel (Soudal), els seus perseguidors en la general. El belga ha estat el primer en cedit i el danès ha aguantat més tot i que en els últims quilòmetre ha perdut temps.

Tadej Pogacar ha aconseguit la seva segona victòria en aquest Tour en aquesta catorzena etapa de 151,9 km entre Pau i Sant-Lary-Soulan Pla d’Adet i en la línia de meta ha superat per 39 segons Jonas Vingegaard, mentre que Remco Evenepoel ha entrat a 1:10. En la general l’eslovè supera per 1:57 el danès, que puja al segon lloc, mentre que el belga baixa al tercer i està a 2:22. La quarta posició de la general és per un altre corredor de l’UAE, João Almeida, a 6:01 del seu company d’equip.

La lluita per formar l’escapada del dia ha estat dura durant els primers 50 km de l’etapa i quan el pilot ha decidit que en tenia prou, hi havia uns 25 corredors escapats en tres grups diferents. Entre ells estaven els velocistes Biniam Girmay (Intermarché) i Jasper Philipsen (Alpecin) que lluiten pel maillot verd, i volien sumar punts en l’esprint que hi havia just abans d’afrontar el coll del Tourmalet, de categoria especial, però encara estaven en el segon grupet i n’han aconseguit pocs.

Dinou corredors han iniciat la pujada de 19 km al Tourmalet amb quatre minuts d’avantatge sobre el pilot, i en el cim en quedaven una desena i mantenien 3:40 de marge. El basc Oier Lazkano (Movistar) ha estat el primer en el mític cim. La segona dificultat del dia s’ha afrontat tot just finalitzar la baixada i ha estat l’Hourquette d’Ancizan, de segona categoria. Marc Soler (UAE) ha agafat el relleu dels seus companys d’equip al capdavant del pilot i ha imposat un ritme molt fort. En el cim els cinc escapats que quedaven només tenien 1:15 d’avantatge sobre el pilot dels favorits. El vilanoví ha portat al pilot fins a 10.6 km de la meta, l’inici del Pla d’Adet de categoria espacial, i el pilot estava a 1:19 dels escapats.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)