Ciclisme

Tercera victòria de Philipsen a l’esprint i caiguda de Girmay

El belga ha aprofitat molt be la feina del seu equip i s’ha imposat clarament

Jasper Philipsen (Alpecin) ha aconseguit la seva tercera victòria en aquesta edició del Tour en un esprint que el seu equip ha dominat completament. La cara trista ha estat per Biniam Girmay (Intermarché), guanyador de tres etapes a l’esprint, que ha caigut en una rotonda a un quilòmetre i mig de la meta. La segona posició de l’etapa ha estat per Alexander Kristoff (Uno-X) i la tercera plaça l’ha ocupat Phil Bauhaus (Bahrain).

La caiguda de Biniam Girmay i també de Marijn Van den Berg (EF) ha trencat el pilot en la part davantera i alguns equips i velocistes han quedat descol·locats. Jasper Philipsen ha estat molt ben acompanyat pel seu equip, i sobretot Mathieu Van der Poel l’hi ha fet un últim relleu impressionant perquè s’imposes en la setzena etapa de 188,6 km entre Grussan i Nimes.

Com va passar en l’etapa següent després de la primera jornada de descans en que el pilot s’ho va agafar amb calma, en aquesta setzena etapa després de la segona jornada de descans de dilluns ha passat més o menys el mateix. En els primers quilòmetres hi ha hagut alguns intents d’escapada, però cap ha fructificat i el pilot no n’ha consentit cap. Els corredors han desistit d’atacar i el grup ha rodat compacte i amb tranquil·litat gairebé 100 km fins que ha arribat l’esprint especial del dia a 92 km de la meta. Els velocistes han incrementat una mica el ritme per sumar punts pel mallot verd i tot seguit el francès Thomas Gachignard (TotalEnergies) ha escapat. El pilot l’ha deixat fer i s’ha situat amb poc més de dos minuts. El francès ha anat escapat en solitari fins a 25 km de meta en que el pilot l’ha atrapat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)