Hoquei sobre herba

Reconeixen un títol al Barça 93 anys després

La federació espanyola d’hoquei herba ha reconegut al Barça un títol del 1931. El president de l’espanyola, Santiago Deó, ha lliurat el trofeu de campió d’Espanya de fa 93 anys a la secció d’hoquei herba del FC Barcelona. El trofeu l’ha rebut el delegat de la secció, Francesc Xavier Puig, en un acte amb presència de Josep Maria Biosca, president del comitè del Centenari de la Federació Catalana d’Hoquei, i diversos representants de la secció d’hoquei blaugrana.

El 1931, el primer equip de la secció d’hoquei del Barça va jugar la final del campionat d’Espanya contra el CH València, a partit únic, al camp de l’equip valencià. El partit va acabar amb empat (1-1) i la Federació Espanyola va decidir jugar un segon partit, un altre cop al mateix terreny de joc, que va acabar amb el mateix resultat. De nou, la Federació Espanyola va decidir que el tercer partit es tornés a jugar al País Valencià, al camp castellonenc de Borriana. El Barça va protestar al·legant que després de dos desplaçaments li corresponia jugar en un terreny català, però la Federació Espanyola no va acceptar la protesta blaugrana i va ordenar celebrar el partit.

El Barça va decidir no presentar-se a aquest segon desempat, per la qual cosa el CH València es va proclamar campió d’Espanya. Com a conseqüència d’aquests fets es va produir una ruptura entre la Federació Catalana d’Hoquei i la Federació Espanyola que es va perllongar fins al començament de la temporada 1932/33, quan els problemes van quedar solucionats, per bé que al palmarès de l’organisme espanyol va quedar el CH València com a campió d’Espanya de l’any 1931.

Ara, la Federació Espanyola ha decidit proclamar ex aequo campions d’Espanya d’hoquei de l’any 1931 tant el CH València com el FC Barcelona.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)