Atletisme

Mechaal bat el rècord català de la milla (3:49.21) en la lliga del Diamant de Londres

Ha signat un tercer lloc de prestigi a l’estadi olímpic londinenc

El palamosí Adel Mechaal (Asics) ha signat un tercer lloc de prestigi en la milla de la lliga del Diamant de Londres i amb 3:49.21 ha rebaixat notablement l’històric rècord català de la distància, en poder de José Manuel Abascal des del 1986 (3:50.54). Després d’un inici de prova accidentat, en què fins a tres atletes han anat per terra, el migfondista català ha transitat durant les tres primeres voltes al voltant de l’onzena posició. Abans del toc de campana, el deixeble d’Antonio Serrano ha començat a progressar i a superar rivals: vuitè en l’última volta, sisè en la contrarecta, cinquè en l’última corba i tercer a la línia de meta. Mechaal, que debutava en aquesta distància en pista, només ha cedit davant de l’australià Oliver Hoare (3:49.03) i el noruec Narve Gilje Nordás (3:49.06), i ha resistit la progressió del jove neerlandès Niels Laros (3:49.45), un dels corredors implicats en la caiguda inicial, i l’australià Stewart McSweyn (3:49.59). Més enllà de la marca, la prova ha suposat per a l’empordanès un test de màxim nivell amb vista al gran repte dels Jocs Olímpics, en què competirà en els 1.500 i els 5.000 m.

El míting de Londres ha estat un aparador excepcional pels atletes locals amb diverses victòries i tres rècords nacionals a càrrec de Matthew Hudson-Smith, amb plusmarca europea en 400 m (43.74), Keely Hodgkinson en 800 m (1:54.61) i el relleu de 4x100 m femení (41.55). El colofó de la reunió l’ha posat el velocista nord-americà Noah Lyles, que ha presentat la seva candidatura a ser una de les grans estrelles dels Jocs amb el triomf en 100 m (9.81) per davant del sud-africà Akani Simbine (9.86) i el botswanès Letsile Tebogo (9.88).

Després del míting de Londres, la desena etapa de la lliga del Diamant, aquest circuit farà un parèntesi pels Jocs Olímpics de París i no es reprendrà fins al 22 d’agost a Lausana.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)