El CN Mataró i el CN Barcelona, campions d’Espanya juvenils

L’equip maresmenc supera el Sant Andreu (6-10) en la final femenina i el cenebista s’imposa el Real Canoe (5-12), en la masculina

El CN Mataró, en categoria femenina, i el CN Barcelona, en la masculina, han conquerit els títols de campions d’Espanya juvenils després de vèncer en la final el CN Sant Andreu (6-10), a la piscina Joan Serra de la capital maresmenca, i el Real Canoe (5-12), a la Pez Volador de Madrid, respectivament.

La final femenina, que es va haver d’ajornar un parell d’hores a causa de la pluja, va estar marcada per l’inici fulgurant de les amfitriones. Un parcial de 0-5, amb tres gols seguits de Martina Claveria en el segon quart, va ser tota una declaració d’intencions per a les d’Elena Padilla. El temps mort de Beatriz Espinosa va servir per activar a les andreuenques (2-5), però les locals van saber gestionar la seva renda i sempre van mantenir a ratlla el seu rival (0-2, 1-3, 3-3 i 2-2). Les golejadores locals van ser Martina Claveria (4), Joana Mora (2), Rita Gurri (1), Laia Gil (1) i Maria Conte (1). I per a les barcelonines,van marcar: Anna Campos (3), Ariadna Ros (2) i Aina Cella (1). La tercera plaça del campionat va ser per al CE Mediterrani, que es va imposar al Boadilla per 10-7 (3-0, 5-3, 1-1 i 1-3).

En la final masculina, el CN Barcelona també va marcar territori des de l’inici i ja va arribar al descans llarg amb un parcial d’1-7 (0-2 i 1-5), impossible de remuntar per al Real Canoe en la segona part (3-3 i 1-2). Oriol Viñas, amb 5 gols, va ser el màxim referent ofensiu del conjunt de Marc Prat. També van marcar Gerard Sospedra (2), Ivan Castaño (2), Mauro Millan (1), Marc Comabella (1) i Lucas Wulfhorst (1). La medalla de bronze del campionat va ser per al Waterpolo Sevilla, que va superar el CN Catalunya (12-11) en un duel apassionant, que es va haver de resoldre en la tanda de penals (1-2, 3-2, 2-0, 2-4 i 4-3, als penals).