Vela

“Serà una de les millors edicions”

Vela. A un mes de l’inici de la Copa Amèrica, Grant Dalton diu que el nivell dels desafiadors que volen arribar a la final contra el Team New Zealand és el més alt en 25 anys

La 37a Louis Vuitton Copa Amèrica va iniciar ahir el compte enrere dels seus darrers 30 dies abans del començament de l’esdeveniment a Barcelona, el 22 d’agost a les 14 h, amb la disputa de la regata preliminar. Aquesta regata serà el primer enfrontament dels AC75 d’última generació al sistema de competició de la Copa, el match race –vaixell contra vaixell–, i només els millors, els que guanyin més duels directes, disputaran la final en una mànega única.

Seran dos mesos de competició després dels quals només en quedarà un, el que desafiarà l’Emirates Team New Zealand, el defensor del títol. Els neozelandesos intentaran aconseguir la cinquena victòria com a nació i la tercera consecutiva com a equip, fita que ningú ha aconseguit fins avui. Encara que competirà en la regata preliminar i, sense puntuar, en els Round Robin –tots contra tots–, o Torneig de Desafiadors, d’on sortirà el seu rival, el veritable enfrontament del Team New Zealand s’iniciarà el 12 d’octubre davant del guanyador d’aquesta última competició a la gran final. Els altres cinc equips, INEOS Britannia, Alinghi Red Bull Racing, Luna Rossa Prada Pirelli, American Magic i Orient Express Racing, presentaran les seves millors tripulacions i intentaran avaluar els seus rivals i mostrar les seves aspiracions. Grant Dalton, director general de l’Emirates Team New Zealand i de l’America’s Cup Events BCN (ACEB), assegura que el nivell dels desafiadors és, “gairebé amb tota seguretat, el més alt en els darrers 25 anys” i està convençut que serà “una de les millors edicions de la història, per no dir la millor”. “L’equip vencedor de la Louis Vuitton Cup estarà bregat després d’haver superat la intensitat que s’espera del torneig, i, en el cas de l’Emirates Team New Zealand, haurem vist el potencial dels rivals al principi, en els Round Robin”, hi afegeix.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)