Atletisme

Esports

Mor Ramon Montllor, atleta, entrenador i fundador del Club Atlètic Castellar (CAC)

En pocs anys va dur l’entitat a ser una de les referències de l’atletisme català

El fundador del Club Atlètic Castellar del Vallès (CAC), Ramon Montllor i Melé ha mort a l’edat de 80 anys, a causa d’una malaltia, segons ha informat l’entitat. Era un apassionat de l’esport i no només va fundar el club, sinó que va ser una figura clau perquè aquest esdevingués un lloc referent de l’atletisme català.

Montllor va néixer el 1944 a Sabadell en una família aficionada a l’excursionisme. Va jugar a l’equip infantil de futbol del CE Sabadell, i a l’edat de 14 anys va començar-se a interessar pel ciclisme. Va tenir d’entrenador al ciclista professional l’Albert Sant i va competir amb els equips Fetty i Fagor. Durant els hiverns, per mantenir la forma física, feia atletisme amb l’atleta l’Àngel Golobart. A poc a poc, aquest segon esport li va anar cridant més l’atenció, i a l’edat de 21 anys, tot i tenir ofertes com a professional del ciclisme, va decidir deixar la bicicleta i dedicar-se exclusivament a la pista. Durant deu anys va destacar en proves de 100, 200 i 400 metres i el seu club va ser la Joventut Atlètica de Sabadell (JAS).

L’any 1974 l’escola on anaven els seus fills, El Casal de Castellar del Vallès, li va proposar d’organitzar activitats extraescolars relacionades amb l’atletisme. Montllor va acceptar i d’aquí va sorgir més endavant el Club Atlètic Castellar (CAC). Durant aquests anys va dedicar-se sobretot a promocionar l’esport de base. L’any 1999, gràcies a ell, l’entitat va poder consolidar encara més el seu projecte amb la construcció de les pistes d’atletisme. El 2004 es va publicar el llibre 25 anys del Club Atlètic Castellar, on es repassen tots aquests anys viscuts i com gràcies a la feina de Montllor, el club va esdevenir un lloc de referència de l’atletisme català. A la festa de celebració del 25è aniversari del CAC hi van assistir des de l’alcalde del municipi fins a diferents autoritats del món de l’esport. Fora del CAC, Montllor va fer d’entrenador a la JAS de Sabadell i va col·laborar amb les seleccions nacionals de bàsquet i waterpolo de manera puntual quan aquestes s’entrenaven a Sabadell.

El seu amic, Jordi Armengol, ha fet un escrit al blog del club on destaca la seva personalitat i recull algunes de les seves frases més memorables, com ara: “el que guanya una cursa no és el que va primer més estona, sinó el que trepitja abans la meta” o “La derrota és la força de la victòria”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)