Ciclisme

Carregat d’il·lusió

Jofre Cullell corre dilluns a París la seva segona cursa en uns Jocs i ho fa en el seu moment àlgid

“No tenir cap contratemps, sortir bé i mirar de mantenir-me a prop dels primers llocs o del grup capdavanter. I al final donar-ho tot” és la cursa que visualitza Jofre Cullell (Santa Coloma de Farners, 1999) en la prova d’XCO dels Jocs a París dilluns que ve. El selvatà, quinzè fa tres anys a Tòquio en la seva estrena en una cita olímpica, assegura arribar en el millor moment de la seva carrera esportiva. “Aquest any he fet un gran pas endavant, tant en el meu nivell de forma com en l’estabilitat en el meu rendiment”, va exposar en unes declaracions a la RFEC, en què va posar en relleu els seus darrers resultats, d’una banda, i la preparació específica que ha fet; d’una altra banda: “Em permet arribar amb molta il·lusió i motivat per donar el màxim.” Cullell ve de ser novè en la cursa de Short Track de Les Gets, la sisena de les vuit cites de la copa del món i en què va signar una vuitena posició en la modalitat olímpica 48 hores després.

“Arribo força millor a aquests Jocs que als de Tòquio. En David [Valero] m’ha ajudat molt, m’ha donat suport amb la seva experiència i és una gran sort poder-lo tenir de company tant en l’equip com en la selecció”, va destacar el campió d’Europa júnior el 2017 sobre el nou vegades campió estatal (Granada, 1988) i medallista –bronze– en l’anterior cita olímpica, en què l’anglès de l’Ineos Thomas Pidcock va guanyar l’or i el suís Mathias Flückiger, la plata. “Va ser molt diferent, era just després de la pandèmia i hi havia molts controls, però vaig poder aprendre’n molt i aquesta experiència ara em permet sortir amb menys nervis. Crec que és un avantatge”, va recordar el tercer del campionat d’Espanya fa dos caps de setmana a El Almendro.

La cursa es du a terme a Elancourt Hill, un turó artificial que és el lloc més elevat a la regió de París. “És un circuit molt artificial i, malgrat que té zones de baixada, no hi ha gaires dificultats tècniques”, va explicar sobre un lloc que va reconèixer fa un mes i on espera que es disputi una cursa dura per la velocitat que s’hi agafarà: “Anirem tota l’estona els uns molt a prop dels altres i serà molt renyit.”

[A Tòquio] vaig poder aprendre’n molt i aquesta experiència ara em permet sortir amb menys nervis. És un avantatge
Jofre Cullell
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)