La reacció contra Eslovènia arriba a temps (25-22)

La selecció espanyola capgira el marcador en la segona meitat

La selecció espanyola masculina amb els extrems catalans Aleix Gómez (7 gols) i Daniel Fernández (4) i el central Ian Tarrafeta (1), obre la seva participació als Jocs amb victòria contra Eslovènia per 25-22.

El 0-4 en els últims 6 minuts de la primera meitat (8-11), amb dues exclusions pràcticament seguides a Rodríguez i a Maqueda, deixava els vermells a remolc, després d’un intercanvi amb Ian Tarrafeta donant el primer avantatge a l’equip de Jordi Ribera (3-2 al minut 7). La última vegada que Espanya havia marcat 8 gols en una primera meitat va ser en la jornada que tancava la fase de grups a Barcelona 92: 8-8 contra Alemanya, a qui acabaria superant per 19-18.

Aleix Gómez era l’autor de l’empat a 14 a porteria buida en una superioritat, amb el seu tercer gol a la segona meitat, i un 3-0 (19-16) després del gol de Novak a porteria buida donava la iniciativa a la selecció espanyola, que encarava els últims 3:53 amb la màxima de 3 (23-20, Gómez de penal). Fernández en un 1 contra 1 davant el porter eslovè després de recuperació signava el 24-21 a 1:10.