Natació

L’australiana Ariarne Titmus revalida l’or olímpic en els 400 lliure

La primera gran batalla al Paris La Défense Arenass’ha decantat del costat de l’australiana de 23 anys Ariarne Titmus, que ha revalidat el seu títol olímpic dels 400 lliure amb una gran autoritat en una cursa que ha dominat de cap a cap amb 3:57.49, tot i estar per sota del seu millor registre, i en què només la jove canadenca de 17 anys Summer McIntosh, plata amb 3:58.37, li ha presentat batalla amb una meritòria actuació. Titmus ha batut altre cop a la incombustible nord-americana Katie Ledecky (28 anys), una de les nedadores més completes de tots els temps amb 7 ors (6 individuals) en el seu palmarès olímpic. Aquest cop, però, s’ha hagut de conformar amb el bronze (4:00.86). Titmus, que també es la campiona mundial, confirma el seu regnat en els 400 lliure i es reivindica com una de les grans figures dels Jocs.

En els 400 lliures masculí, el vencedor, el primer campió olímpic de la natació a París 2024, és l’alemany Lukas Maertens, que ha sortit disposat a liderar la cursa i rendibilitzar el seu explosiu inici i que mai no ha cedit la primera posició. Tot i que a mitjan de l’elèctrica prova hi havia sis neda«dors per sota del rècord mundial, una bogeria, el desgast ha passat factura i Martens ha vençut amb un registre de 3:41.78. La plata se l’ha endut l’australià Elijah Winnington (3:42.21), l’únic supervivent de la final de Tòquio, i el bronze ha estat per al coreà Kim Woomin (3:42.50).

El ball de bastons, de fet, ha començat ben aviat quan en la primera semifinal dels 100 papallona, la nord-americana Gretchen Walsh ha batut el rècord olímpic amb 55.38 i ha flirtejat una estona amb el mundial que té ella mateixa (55.18).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)